ZECE medicamente anticorpi monoclonali. Vâlcu: Vor schimba jocul, vor da o șansă omenirii
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 oct, 11:24
WhatsApp
ZECE medicamente anticorpi monoclonali. Vâlcu: Vor schimba jocul, vor da o șansă omenirii / Foto: Pixabay
Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre importanța anticorpilor monoclonali în tratamentul COVID-19, în cadrul dezbaterii online organizate de DC News Media Group.

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, Astrosens.ro și DCNewsTV, a organizat dezbaterea online cu tema: Anticorpii monoclonali-soluție în criza COVID-19.

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit în introducere despre importanța anticorpilor monoclonali în tratamentul COVID și despre pasul important făcut de Comisia Europeană prin publicarea unei liste cu 10 medicamente de acest fel. ”A fost o mobilizare extraordinară a cercetătorilor din întreaga lume”, a precizat Val Vâlcu, afirmând că aceste medicamente ar putea "să dea o șansă omenirii să scape de această amenințare care iată ne strică de doi ani viața”.

Vâlcu, despre medicamentele anticorpi monoclonali: Ele vor schimba jocul

"De aproape doi ani de zile omenirea se află în război cu un inamic nevăzut, dar extrem de periculos - Sars-Cov-2. Criza COVID-19 pune la încercare serviciile sociale și serviciile sanitare. În general, îi afectează pe cei mai expuși dintre noi, îi afectează mai ales pe cei în vârstă, cu o patologie asociată, dar iată că de o vreme virusul s-a modificat și îi lovește și pe cei tineri, îi lovește și pe cei în puterea vârstei, fără discriminare.

Nu a stat pe loc, știința a făcut eforturi, cercetarea științifică de vârf a pus la dispoziția medicilor, a serviciilor de sănătate, un arsenal tehnologic pe care poate nici nu ni-l închipuiam acum în urmă cu doi ani de zile. A fost o mobilizare extraordinară a cercetătorilor din întreaga lume care au adaptat tehnologii existente, verificate, sigure, le-au adaptat să poată fi folosite în lupta cu COVID. Ieri, Comisia Europeană a anunțat o listă de 10 medicamente: anticorpi antivirali monoclonali, antivirale orale și imunomodelatori; medicamente eficiente, medicamente puternice, În măsura în care se vor dovedi utile în lupta cu COVID, ele vor schimba jocul, vor da o șansă omenirii să scape de această amenințare care iată ne strică de doi ani viața, a făcut milioane de victime în întreaga lume.", a declarat Val Vâlcu.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro