Zece autospeciale noi, în dotarea IGSU. Ministrul Bode: Un proiect pentru siguranța românilor!
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 09 iun 2022, 17:43
WhatsApp
Zece autospeciale noi, în dotarea IGSU. Ministrul Bode - Un proiect pentru siguranța românilor. Sursa - facebook/Lucian Bode
Zece autospeciale noi, în dotarea IGSU. Ministrul Bode - Un proiect pentru siguranța românilor. Sursa - facebook/Lucian Bode
În dotarea IGSU a intrat, azi, primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operațiunilor de stingere a incendiilor, din totalul celor 200 care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

"Un proiect pentru siguranța românilor!", a scris ministrul Lucian Bode, pe Facebook. 

"Acest proiect are o valoare nu doar instituțională, ci mai ales umană, și anume de a oferi protecție și sprijin comunităților și cetățenilor. Cele 10 autospeciale sunt instrumente moderne și eficiente în lupta pompierilor cu timpul, într-un domeniu în care deplasarea rapidă la solicitări și intervenția promptă sunt esențiale. 

Procesul de modernizare continuă, el este unul amplu si vizează reînnoirea pacului auto al inspectoratelor pentru situații de urgență", a adăugat  Lucian Bode.

Prin astfel de inițiative, nivelul de siguranță al comunităților și calitatea serviciilor furnizate cetățenilor crește cu fiecare nou proiect de acest fel!În ultimul an, structurile aflate în coordonarea DSU au încheiat contracte pentru livrare de echipamente de intervenție la situațiile de urgență de peste 400 milioane de euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă.

"Este important ca la nivelul tuturor structurilor MAI să fie atinse obiectivele de modernizare si dezvoltare instituțională cu efect direct asupra creșterii gradului de siguranță al cetățenilor", a mai spus Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?