Zarea a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al grupului Domeniile Dealu Mare Urlaţi, fondat de Adrian Rădulescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Producătorul de băuturi Zarea, controlat de grupul polonez Ambra, intră pe piața vinurilor de calitate alături de grupul de firme Domeniile Dealu Mare Urlaţi, fondat de familia fostului consilier prezidențial Adrian Rădulescu.

Moştenitorii lui Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi ex-secretar de stat în Ministerul Agriculturii, au decis vânzarea unui pachet de 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme Domeniile Dealu Mare Urlaţi, potrivit agrointel.ro.

Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu,  Gabriel Rădulescu rămânând în continuare Director General al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa Zarea. Finalizarea tranzacţiei este supusă analizei și autorizării de către Consiliul Concurenţei.

Grupul Domeniile Dealu Mare Urlaţi a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan. 

Cele 110 de hectare din patrimoniul companiei, împărțite între Urlați și Ceptura, din care 35 provenite din replantări, au avantajul expunerii totale spre sud, fapt ce asigură o insolație maximă de-a lungul perioadei de vegetație. Soiurile cultivate sunt: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, potrivit site-ului Domeniului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel