Zahărul, efect DEVASTATOR pentru organism. Metodă de ”dezintoxicare” de la nutriționiști
Autor: Elena Bratu | Publicat pe: 17 iul 2017, 23:05
WhatsApp
Zahăr
Zahăr
Un studiu recent arată că eliminarea zahărului dintr-o dietă duce la pierderea rapidă în greutate și la un aspect radiant al pielii.

Un proces strict de detoxifiere poate provoca probleme seriose, inclusiv oboseală, amețeli și scăderea nivelului de zahăr din sânge. 

Reducerea zahărului din dietă vă poate ajuta să scăpați de kilogramele nedorite și în același timp să vă îmbunătățiți sănătatea.

"Zaharul te face gras, urât și bătrân", a spus Brooke Alpert, un medic nutriționist american.

"Pierzi zahărul, pierzi în greutatea - arătați și te simți bine", a adăugat aceasta.

10% din populația americană e dependentă de zahăr

"Zahărul reprezintă o cauză principală a bolilor de inimă, afectează negativ pielea și duce la îmbătrânirea prematură", spune nutriționistul.

Aproximativ 10% din populația americană este dependentă de zahăr, potrivit lui Robert Lustig, profesor în pediatrie și membru al Institutului pentru Studii de Sănătate din cadrul Universității din California, San Francisco. 

Mai mult, cercetările sugerează că zahărul induce recompense și pofte care sunt similare cu cele induse de dependența de droguri.

Cu ce poți înlocui zahărul

Pentru primele trei zile de detoxifiere a zahărului, Alpert nu recomandă zahăruri adăugate, dar nici fructe, nici legume amidonice (cum ar fi porumbul, mazărea, cartofii dulci), nici lactate, cereale și alcool.

"În principiu, consumați proteine, legume și grăsimi sănătoase."

"În a patra zi, un măr are gust de bomboane", a spus Alpert. Începând cu ziua a patra, puteți adăuga câte un măr și un produs lactat în fiecare zi. 

În timpul săptămânii a doua, se revine la o cantitate suplimentară de produse lactate. De asemenea, puteți introduce înapoi legume amidonate.

Pentru săptămâna a treia, se pot adăuga cereale, cum ar fi orzul, quinoa și fulgii de ovăz, și chiar mai multe fructe, inclusiv struguri și mandarine.

Săptămâna a patra aduce înapoi pâinea și orezul, pe lângă biscuiții cu multe fibre. Vinul este recomandat până la cinci pahare pe săptămână.

 "Am avut peste 80 de persoane care au testat detoxifierea și au pierdut între 5 și 20 de kilograme în timpul celor 31 de zile, în funcție de greutatea lor sau de dependența de zahăr", a spus Alpert, potrivit CNN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?