Zacuscă, rețeta știută de puține gospodine. E, de departe, cea mai gustoasă!
Sunt pline magazinele de diferite sortimente de zacuscă, dar cea făcută în casă este cea mai bună.
Următoarea reţetă de zacuscă de vinete cu roșii şi ardei nu este una prea simplă, însă e, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o.
Ingrediente
vinete coapte, curăţate şi scurse bine 3 kg
ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg
ceapă albă – 2 kg
bulion de roşii – 3 l
ulei de floarea soarelui – 500 ml
sare 3 linguri sau după gust
Mod de preparare
După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească, amestecând periodic.
După 15 minute, adăugați bulionul de roșii, amestecați și lăsați să fiarbă încă vreo 15 minute. În acest timp, vinetele le dați prin robot sau mașina de tocat carne, la fel și ardeii. Într-un alt ceaun mai mic, turnați puțin ulei, vinetele, ardeii și le lăsați să se calească vreo 15 minute împreună. Turnați amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion, scrie voceatransilvaniei.ro.
Amestecați, potriviți de sare. Când începe să fiarbă bine, faceți focul mic și lăsați 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Zacusca de vinete este gata atunci când devine lucioasă, uleiul iese la suprafață. Turnați zacusca de vinete în borcane, după ce au fost sterilizate la cuptor cam 30 de minute, la 150 grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News