Data publicării:

Xiaomi vinde mașini electrice. Gigantul tehnologic chinez a anunțat când începe livrarea

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află mai multe despre noul vehicul electric al Xiaomi.

Xiaomi a anunțat că începe luna această să livreze primul său vehicul electric, în prima incursiune în industria auto. Prețul mașinii va fi anunțat cel mai probabil pe data de 28 martie.

Cel de-al cincilea producător de smartphone-uri din China a declarat că are 59 de magazine în 29 de orașe din întreaga țară pentru a prelua comenzi.

Anunțul vine în contextul în care războiul prețurilor din China se intensifică între companii precum BYD și Tesla.

Foto: Agerpres

Când a fost prezentat modelul Speed Ultra 7 (SU7) anul trecut, directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, a declarat că firma își propune să devină unul dintre primii cinci producători de automobile din lume.

Xiaomi a declarat că va investi 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani în afacerea sa cu vehicule.

Lei Jun a menționat că SU7 este o tehnologie de ”super motor electric” care este capabilă să accelereze mai repede decât unele mașini electrice care aparțin de Tesla și Porsche.

Competiția mașinilor electrice

Xiaomi speră, de asemenea, că sistemul de operare comun al mașinii cu telefoanele și alte dispozitive ale sale va atrage clienții existenți.

În timp ce autoritățile încearcă să limiteze valul de noi jucători, Xiaomi este unul dintre potențialii participanți pe piața mașinilor electrice din China care au obținut aprobarea.

SU7 va fi fabricat de o unitate a producătorului auto de stat BAIC Group la o uzină din Beijing care poate produce până la 200.000 de vehicule pe an.

Foto: Agerpres

Lansarea Xiaomi Automobile vine în contextul în care războiul prețurilor pe piața chineză a vehiculelor electrice s-a intensificat. Compania Tesla, care este condusă de multimiliardarul Elon Musk, a redus costul mașinilor sale în China cu mii de dolari în ultimele luni.

Acțiunile Xiaomi au crescut cu peste 10% la Hong Kong după anunțul de astăzi, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel