X Factor și Vocea României, problemă URIAȘĂ. Ducu Bertzi a vorbit despre ea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Foto Facebook / Vocea României
Foto Facebook / Vocea României
Prezent în studioul DCNews, Ducu Bertzi a fost solicitat să explice ce înseamnă un câştigător al unui festival de folk şi al unei emisiuni gen X-Factor sau Vocea Romaniei.

"Uitându-ne la festivalurile care sunt organizate, am observat că câştigătorii sunt chemaţi şi în anii viitori să cânte", l-a abordat Anca Murgoci pe Ducu Bertzi, arătându-i că "la concursurile acestea care sunt televizate, cum ar fi X-Factor şi Vocea României, aflăm că astăzi a câştigat nu ştiu cine şi a doua zi sau în câteva luni uităm. De ce este discrepanţa asta, adică de ce la un festival de folk putem să ne amintim cine a câştigat şi ţinem minte numele, aici nu. Poate sunt alte valori?"

"Sunt valori şi acolo, şi acolo! Dar nu ştiu dacă cei care fac emisiunile respective au vreun interes să aibă grijă şi să-i lanseze pe mai departe pe cei care câştigă acolo. Nu cunosc bucătăria internă şi nici nu mă interesează foarte mult. Pe partea noastră, sigur că noi îi invităm în concerte. Invităm tineri, cum spuneai, cum este, de exemplu, Cosmin Vaman de la Iaşi, un tânăr extraordinar, şi poet, poet cu aciditate, cu un pic de sarcasm în tot ceea ce scrie, şi care cântă împreună cu Sandra Andrei. Ei au cântat în foarte multe festivaluri. În primul festival de la Sighet i-am chemat acolo să cânte. Nu numai că i-am chemat, le-am dat premiu o valiză, fiindcă primul premiu pe care l-am câştigat la un festival a fost o valiză. Asta la 40 de ani diferenţă. Am dat la un tânăr o valiză de drum bun! Acum au ajuns la al doilea album.", i-a raspuns Ducu Bertzi.

Anca Murgoci: - E diferenţă ce vedem la X-Factor şi ce vedem aici...
Ducu Bertzi: - Mare diferenţă!!!
Val Vâlcu: - Valiza te duce cu gândul la emigraţie.
Ducu Bertzi:- Aaaa.. nu! Păi şi când te duci până la Buzău ai nevoie de-o valiză, nu?, să-ţi iei covrigi în ea!

Vezi răspunsul integral aici:

[citeste si]

Amintim că, pe 7 noiembrie, emisiunea "Omul cu chitara" a împlinit 20 de ani, fiind un moment special pentru Ducu Bertzi și Mihai Cosmin Popescu, aniversat printr-un interviu în studioul DC News.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel