Data publicării:

WTA, un nou lider după eliminarea polonezei Iga Swiatek. Se încheie o ”domnie” de 75 de săptămâni

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video @Eurosport
FOTO: captura video @Eurosport
Tenisul feminin va avea un nou lider după eliminarea polonezei Iga Swiatek, campioana en-titre de la US Open. 

Aryna Sabalenka va fi noul lider mondial al tenisului feminin, după de Iga Swiatek, campioana en-titre, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la US Open. Swiatek a pierdut în fața Jelenei Ostapenko, scor  3-6, 6-3, 6-1.

Pentru Iga Swiatek se încheie o serie de 75 de săptămâni în care a fost numărul 1 mondial.

Aryna Sabalenka, câștigătoarea de la Australian Open, a ajuns în turul al patrulea pentru a opta oară în ultimele nouă turnee de Grand Slam, va dori să facă spectacol în calitate de nou lider al plutonului, scrie US Open.

Sabalenka va avea un record de 4-2 în meciurile directe cu Daria Kasatkina, cap de serie nr. 13, pe Arthur Ashe Stadium în această seară. Chiar luna trecută, la Cincinnati, Sabalenka s-a impus cu 6-3, 6-3.

Câștigătoarea va avansa în sferturile de finală pentru a se confrunta cu Ons Jabeur, vicecampioana din 2022, sau cu Zheng Qinwen, care se întâlnesc pe arena Louis Armstrong Stadium.

Al treilea turneu de Grand Slam pentru urcarea pe primul loc

Acesta a fost al treilea turneu major consecutiv în care Sabalenka a avut șansa de a o prinde pe Swiatek. Înainte de începerea Roland Garros, Sabalenka a fost întrebată dacă este pregătită să fie numărul 1.

”Cred că da”, a spus ea, zâmbind. ”Nu știu. Da, cred că da. Cred că m-am îmbunătățit foarte mult și am totul pentru a fi nr. 1. Dar nu vreau să mă concentrez pe asta.

Vreau doar să mă concentrez pe jocul meu și vreau doar să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când intru pe teren, iar după sezon vom vedea dacă sunt pregătită sau nu”, a scris WTA Tennis.

Sorana Cîrstea, urcare patru locuri în clasamanetul live

Sorana Cîrstea a reușit o victorie de senzație în optimile de finală, după ce a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic, scor 6-3, 6-3.

Acest rezultat o urcă în clasamentul live până pe poziția 26, la numai 5 locuri de cea mai bună clasare a jucătoarei, locul 21 pe care l-a atins în urmă cu 10 ani.

În sferturile de finală, Cîrstea o va întâlni pe Karolina Muchova (locul 10 WTA).

Muchova conduc cu 3-1 în întâlnirile directe, două dintre victorii fiind ăn acest an, iar cea mai recentă fiind cea de la Montreal, în turul secund, pe care l-a câștigat cu 7-5, 6-4.

Citește și: Victoria carierei pentru Sorana Cîrstea: S-a calificat în sferturi la US Open după ce a învins-o pe Belinda Bencic / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel