WhatsApp lansează criptarea backup-urilor. Ce telefoane vor avea această funcție și cum se activează
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
WhatsApp lansează criptarea backup-urilor. Ce telefoane vor avea această funcție și cum se activează / Foto: Pixabay
WhatsApp lansează criptarea backup-urilor. Ce telefoane vor avea această funcție și cum se activează / Foto: Pixabay
WhatsApp lansează funcţia de criptare a backup-urilor.

WhatsApp a lansat ieri, 14 octombrie, funcţia de criptare a backup-urilor, atât pe Android cât și pe iOS, scrie gsmarena.com. Astfel, backup-urile salvate în Google Drive sau iCloud vor fi criptate de WhatsApp, înainte să fie urcate în cloud, dacă utilizatorul activează această nouă opţiune.

Noua facilitate este opţională, ceea ce înseamnă că utilizatorul trebuie să o activeze manual de la Settings. Pentru activare utilizatorul trebuie să urmeze următorii pași: Settings - Chats - Chat Backup - End-to-end Encrypted Backup. După activare, utilizatorul trebuie să aleagă forma în care îşi va confirma, pe viitor, identitatea - direct cu cheia de criptare lungă de 64 de caractere sau cu o parolă pe care o va alege singur. Prima variantă este mai sigură, însă utilizatorul va trebui să se asigure că nu pierde cheia, întrucât fără aceasta nu va mai putea restaura backup-ul. Odată ce ați configurat toate acestea, nici WhatsApp, nici Google sau Apple nu vă vor putea citi copiile de rezervă fără cheia sau parola dumneavoastră. 

Facebook subliniază pe bună dreptate că WhatsApp este singurul serviciu de mesagerie global care oferă un astfel de nivel de securitate la o asemenea scară. Noua funcție, care permite criptarea end-to-end a copiilor de rezervă, va fi lansată încet către cei cu cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru Android sau iOS.

WhatsApp NU va mai funcționa de la 1 noiembrie. Ce telefoane sunt afectate

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații pentru smartphone nu va mai putea fi folosită pe o serie de telefoane începând cu 1 noiembrie. Este forma despre telefoanele cu sistem Android mai vechi de 10 ani, cele care rulează practic versiunea 4.0 a sistemului de operare. Versiunile sistemului de operare de la 4.1 în sus nu vor întâmpina probleme.

Sistemul 4.0 este cel cunoscut sub numele de Ice Cream Sandwich şi Google, fiind prezentat pe 19 octombrie 2011, adică acum10 ani. Telefoanele care deţin această versiune considerate sunt foarte vechi. Pentru cei care au unul de acest fel, WhatsApp şi-a informat deja utilizatorii: „Vă invităm să treceţi la un dispozitiv acceptat”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel