Wayne Rooney, mărturii despre cum dependenţa de alcool era să îi ruineze viața
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Wayne Rooney, fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Angliei, a descris de ce a abuzat de alcool la începutul carierei sale.

Wayne Rooney, acum antrenor al echipei de liga a doua Birmingham City, a vorbit la un podcast lansat de fostul jucător de rugby în XIII Rob Burrow, care este atins de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă. Rooney, în vârstă de 38 de ani, a povestit cât de greu i-a fost să găsească o modalitate de a face faţă presiunii celebrităţii când era foarte tânăr.

Fostul atacant a devenit titular la prima echipă a lui Everton când avea 16 ani, un an mai târziu a debutat la naţionala Angliei, iar la 20 de ani a semnat cu Manchester United, însă a spus că pentru el celebritatea a avut un preţ. Rooney i-a spus lui Burrow:

'Când aveam puţin peste 20 de ani pentru mine eliberarea era alcoolul. Mă întorceam acasă şi petreceam câteva zile în casă fără să ies. Beam până aproape că nu mai ştiam de mine.' 'Nu voiam să am oameni lângă mine, fiindcă uneori te simţi jenat. Uneori ai impresia că ai dezamăgit oamenii şi, până la urmă, nu ştiam cum să fac faţă situaţiei', a adăugat el.

'Când nu primeşti ajutorul şi sfaturile altora, poţi să ajungi foarte jos...'

'Când nu primeşti ajutorul şi sfaturile altora, poţi să ajungi foarte jos, şi asta mi s-a întâmplat câţiva ani. Din fericire, acum nu mi-e frică să merg şi să vorbesc cu oamenii despre asta', a spus Rooney.

Burrow şi soţia sa Lindsey au lansat un podcast intitulat Seven, în care intervievează şapte personalităţi ale sportului şi pun şapte întrebări, Rooney fiind primul invitat. Burrow a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică în 2019 şi foloseşte tehnologia AI şi o voce computerizată cu accent specific regiunii Yorkshire pentru a comunica. Rooney a spus că abordarea lui Burrow faţă de boală îi inspiră pe alţii. 

Citește și - Ce se întâmplă în organism dacă nu consumați alcool timp de o lună

O singură lună fără alcool poate să vă aducă beneficii surprinzătoare.

Un pahar de bere sau de vin, băut împreună cu prietenii, poate să vă binedispună. Însă nu trebuie făcut exces de alcool pentru a vă simți bine. De altfel, specialiștii recomandă ca femeile să consume o unitate de alcool pe zi, în timp ce bărbații să nu depășească două unități de alcool pe zi, cu precizarea că acestea să nu fie înghesuite în consumul de la final de săptămână.

Renunțarea la alcool, dacă beți în exces, poate să fie benefică pentru ficat, inimă, dar și structura corporală. Mai mult decât atât, consumul de alcool a fost asociat cu diferite tipuri de cancere, de la cele de cap, gât, esofag, hepatic, mamar, colorectal.

6 beneficii surprinzătoare ale renunțării la alcool

Renunțarea pentru o perioadă de o lună la consumul de alcool poate să aducă beneficii surprinzătoare.

Repararea leziunilor hepatice

Ciroza hepatică (boala hepatică) poate apărea în timp la cei care beau în exces.
Deoarece ficatul este un organ tolerant, dr. Amitava Dasgupta, autorul lucrării ”Șțiința băutului, a spus că pot apărea schimbări pozitive în câteva săptămâni de la ”lăsarea secului”.

Astfel, în lipsa de alcool, pe care ar trebui ca ficatul să îl metabolizeze, acesta se concentrează pe ceea ce are de făcut în mod normal, să metabolizeze grăsimile și să elimine toxinele.

Reducerea riscului de boli de inimă

Alcoolul este metabolizat de ficat și de o enzimă numită dehidrogenază. Cu toate acestea, atunci când bei în exces, enzima se saturează și este metabolizată de o altă enzimă. 

Pentru oricine este preocupat de sănătatea inimii, Dasgupta a recomandat reducerea consumului de alcool și creșterea activității fizice, care crește și colesterolul bun. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel