VREMEA vineri, sâmbătă, duminică în toată țara. Răcire bruscă sâmbătă și precipitații mixte, inclusiv în Capitală. Temperaturi negative
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Vremea 3-4 decembrie 2021/ foto pixabay
Vremea 3-4 decembrie 2021/ foto pixabay
Iată cum va fi vremea în următoarele trei zile. 

ANM a emis o informare meteo care intră în vigoare astăzi, la ora 20:00, și este valabilă până sâmbătă, la ora 10:00. Meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, dar și lapoviță și ninsoare. 

”În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.” conform ANM. 

Prognoza specială pentru București, cum va fi vremea

A fost emisă și o prognoză specială pentru București. De vineri, de la ora 08:00, până la ora 10:00, sâmbătă, ”vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade.”

Vremea VINERI, 3 decembrie 2021

Harta ANM mai arată că vineri, în Cluj Napoca, temperatura maximă nu va depăși 3 grade Celsius și vor fi precipitații mixte. Va ploua în toată țara, cu excepția zonei de est, respectiv Constanța și Tulcea, unde maximele vor ajunge chiar și la 16 grade Celsius. În București, maxima va atinge 15 grade Celsius, dar va ploua slab. Sibiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea se vor caracteriza vineri prin ploaie slabă și maxime ce nu vor depăși 6-10 grade Celsius. În Iași, maxima va atinge 9 grade, însă în Botoșani nu va depăși 4. 

Vremea SÂMBĂTĂ, 4 decembrie 2021

Sâmbătă vor fi precipitații mixte în București, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. Vremea se va răci accentuat. În Capitală, maxima nu va depăși 6 grade Celsius. În toată țara de altfel, maximele nu vor depăși 2-5 grade Celsius. Vor fi minime negative, până la -6 grade Celsius prognozate. În Tulcea și-n Constanța va ploua, iar maximele nu vor mai depăși 5-7 grade. 

Vremea DUMINICĂ, 5 decembrie 2021

Duminică, va continua să plouă în cea mai mare parte din țară. Totuși, va fi o ușoară încălzire, de câteva grade, în comparație cu ziua de sâmbătă. Maximele vor fi de 5-8 grade Celsius. În Constanța, în schimb, vor ajunge la 12 grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel