Vremea pe o lună. ANM, prognoza meteo 23 mai - 20 iunie
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 23 mai 2022, 08:08
WhatsApp
foto pexels
Administrația Națională de Meteorologie a publicat vremea pe o lună. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pe o lună, pentru intervalul 23 mai - 20 iunie 2022. Sfârșitul lunii mai se caracterizează prin vreme mai rece decât normalul perioadei în est și sud-est. Va fi mai cal în sud-vest, iar în restul țării vor fi valori termice specifice perioadei. În sud, vor fi precipitații sub normalul perioadei și normale în rest. 

Luna iunie vine cu temperaturi normale perioadei, nu va fi nici mai cald, nici mai rece, iar ploile vor fi mai rare decât normalul perioadei în toată țara. Din 6 iunie, este posibil să se încălzească mai puternic în extremitatea sudică a țării, dar și să fie mai răcoare în nord. În sud-vest, precipitațiile vor fi deficitare. 

În ultima săptămână prognozată, 13 - 20 iunie, continuă tendința de vreme normală perioadei în toată țara, cu temperaturi mai ridicate în sud și mai scăzute în nord. De asemenea, ploile vor fi deficitare în sud și-n vest. 

Iată prognoza meteo: 

G Ad:

ANM, prognoza meteo. Vremea 23  - 30 mai 

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ANM, prognoza meteo. Vremea 30 mai - 6 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

ANM, prognoza meteo. Vremea 6 - 13 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

ANM, prognoza meteo. Vremea 13 - 20 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro