Data publicării:

Vremea până la finalul săptămânii. Elena Mateescu (ANM) anunță ploi în toată țara, dar și ninsori în anumite zone

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„O vreme caldă începând de astăzi, cu 20 de grade la această oră la Zimnicea, 16 grade în Capitală și de altfel, la multe stații din partea de sud-est a țării, 19...20 de grade.

Mâine, valorile de temperaturi vor fi în ușoară scădere, dar ele rămân în continuare peste cele specifice datei din calendar, pentru că mâine valorile se vor situa frecvent între 8...18 grade Celsius.

Același ecart și joi, între 7...14 grade Celsius. Și chiar și sfârșitul de săptămână păstrează valori ușor peste ceea ce ar fi normal.

Minimele vor fi, în general, pozitive, 2...10 grade Celsius. În depresiuni este posibil să ne apropiem totuși de 0 grade Celsius“, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Precipitațiile se extind în toată țara

Potrivit Elenei Mateescu, începând de miercuri, ploile se vor extinde aproape pe cuprinsul întregii țări.

„Ceea ce este însă foarte important, mâine vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. La începutul nopții de miercuri spre joi, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Maramureș, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și în zona Banatului și a Crișanei.

Ploi moderate cantitativ însemnând 15-25 l/mp, dar la altitudini mai mari de 1600 de metri, pe parcursul nopții, ninsori și lapoviță, asociate în același timp cu intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70...80 km/h.

Sfârșitul de săptămână va aduce o ușoară ameliorare în ceea ce privește aspectul ploilor. Rămâne de interes regimul de temperaturi, cu un ecart în medie între 7 până la 14...15 grade Celsius“, a conchis Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel