Vremea la final de săptămână. Elena Mateescu: În Capitală, 29-30 de grade
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Elena Mateescu / Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu / Foto: Crișan Andreescu
Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea la final de săptămână.

„În Banat, Crișana, nordul Moldovei, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată a vântului, vijelii, vorbim de fenomene specifice atunci când, după o zi foarte călduroasă, așa cum s-a întâmplat pe parcursul acestei zile, de fapt, și la această oră valorile de temperaturi în partea de vest a țării sunt cele mai ridicate... Mâine (n.r. joi, 26 mai), instabilitatea va fi de interes și în partea de sud, sud-est a țării”, a precizat Elena Mateescu.

„Din punct de vedere termic, pentru a doua parte a acestei săptămâni și sfârșitul de săptămână, vremea rămâne caldă, valorile de temperaturi se vor situa frecvent 22 - până la 32 de grade, inclusiv în Capitală o vreme caldă cu 29-30 de grade”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, miercuri seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Citește și: Delta Dunării își așteaptă vizitatorii. Oferta turistică și plaja cu cel mai fin nisip de pe litoral: Am putea să facem clepsidre cu acest nisip

ANM a emis o avertizare cod galben de vreme instabilă pentru jumătate din ţară

Amintim că ANM a emis o avertizare cod galben de vreme instabilă pentru jumătate din ţară. Avertizarea este valabilă până pe 26 mai, la ora 8:00, în jumătatea nordică şi nord-vestică a ţării, dar şi în unele regiuni centrale.  

În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice, transmite ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel