Vremea în septembrie. ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM a venit cu prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

VEZI ȘI: Cod Roșu de ploi și viituri, vineri dimineața. ANM, zonele vizate

Conform prognozei meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 2 septembrie - 30 septembrie, vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât cele normale în toată ţara, în următoarele patru săptămâni.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

VEZI ȘI: Septembrie, ultima lună de vară, în topul ”celor mai calde din ultimii 60 de ani”. Georgescu (ANM): Problema, durata cu temperaturi foarte ridicate

Săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile vestice.

VEZI ȘI: Schimbările climatice și lipsa de irigații îi afectează profund pe fermieri. Secetă pedologică puternică în aproape toate culturile de porumb din ţară

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa ușor peste mediile climatologice.

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru ultima săptămână a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara.

Vremea în septembrie. Anunțul făcut de Elena Mateescu

Reamintim că acum câteva zile și Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit mai multe detalii despre cum va fi vremea la începutul lunii septembrie.

„Debutul primei luni din toamna 2024 rămâne cu un semnal în ceea ce ar însemna o probabilitate foarte ridicată ca să fie un debut de toamnă mai cald, având în vedere estimările până în data de 16 septembrie. Dispunem de date până la acest moment, astfel încât cel puțin prima decadă a lunii septembrie să fie una mai caldă decât în mod obișnuit până atunci.

Finalul verii 2024 va fi caracterizat în continuare de o vreme deosebit de caldă, având în vedere persistența valului de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel