Vremea în luna mai. Temperaturi crescute în general, dar nu scăpăm de ploi
ANM a anunţat cum va fi vremea pe toată luna mai.
Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.
Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor dar mai ales în cele extracarpatice.
Săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 16.05.2022 – 23.05.2022
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracarpatice.
Săptămâna 23.05.2022 – 30.05.2022
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor putea situa în jurul celor normale pentru această perioadă.
Elena Mateescu a spus cum va fi vremea de 1 mai
„Pe 1 mai, duminică, vremea este în ameliorare, comparativ cu zilele de azi, vineri și sâmbătă. Duminică, o să avem valori de temperaturi în creștere, între 10 până la 22 de grade, ne apropiem de normalul termic al perioadei. Până atunci, însă, până mâine dimineață, vorbim despre o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău. (...) În același timp, și în Crișana, Transilvania, Maramureș și local în Muntenia, vorbim de adverse cu caracter torențial, care, la nivel local, pot depăși cantități de 20-30 l/mp, izolat peste 40”, a spus, joi seară, Elena Mateescu, director ANM, într-o intervenție telefonică la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News