Data actualizării:
Data publicării:

Vremea 14-20 martie - Când scăpăm de frig. Mateescu: Vom observa o creştere a valorilor

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Vremea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jill Wellington)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Jill Wellington)
Elena Mateescu, director ANM, a oferit ultimele informații privind evoluția vremii. Când va începe să se încăleazcă.

"Iarna va mai zăbovi în zona ţării noastre pentru că şi săptămâna care va începe va fi caracterizată de o vreme rece pentru această perioadă, mai ales pe parcursul nopţilor şi dimineţilor, când temperaturile vor fi preponderent negative şi vom înregistra valori care vor coborî, în zonele depresionare, sub minus 10 grade Celsius, până la minus 5 grade Celsius, în zona litoralului. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm valori negative. Putem să spunem că, de luni, vom observa o creştere a valorilor, mai ales la nivelul maximelor diurne. Dacă luni vom conta pe valori între 9 până la 10 grade în partea de vest, sud-vest a ţării, cu 7 grade în Bucureşti, marţi contăm deja pe 12-14 grade, în special în vestul, sud-vestul țării. 11-12 grade în Capitală.

Însă, din a doua parte a săptămânii, vom observa din nou temperaturi în scădere, cu vreme rece. Vorbim de temperaturi care, din nou, în zonele depresionare, vor coborî, mai ales sâmbătă şi duminică, sub minus 10 - minus 15 grad. Minus 3 grade în zona litoralului, minus 5 grade în Capitală. Iar din punct de vedere al precipitaţiilor, ninsori slabe, în special în jumătate estică a ţării. La munte, vor predomina, în continuare, ninsorile", a spus Elena Mateescu, la Antena 3.

Vremea în următoarele săptămâni

Săptămâna 21 – 28 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 martie – 4 aprilie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 4 – 11 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel