Vreme mai - iunie. ANM a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor avea valori mai coborâte decât cele normale pentru sfârșitul lunii mai. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile cresc în sudul țării.

Săptămâna 23 - 30 mai 2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 30 mai - 6 iunie 2022

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 6 - 13 iunie 2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

Săptămâna 13 - 20 iunie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

ANM: Norul de fum de la Cernobîl se deplasează spre nordul Mării Negre

Norul de fum de la Cernobîl se deplasa spre zona Odessa și nordul Mării Negre. Începând din noaptea de joi spre vineri, circulația aerului se va reorienta și se va realiza dinspre vest către est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei și sud-vestul Rusiei.

Meteorologii spun că în zona de evoluție a norului de fum, în intervalul 19 – 21 mai, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Autoritățile din Ucraina au anunțat miercuri un incendiu de vegetație în zona Cernobîl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel