„Vrem să trăim! Vrem spital! Ăsta e genocid, e ca la Auschwitz, mai bine ne gazează direct!”, scandează pacienții de pe valea Trotușului - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
protest comanesti
protest comanesti

Sperând că vor îndupleca autorităţile să nu închidă spitalul din Comăneşti, peste 400 de localnici au ieşit în stradă şi au protestat, strigând: “Vrem să trăim! Vrem spital!”, „Ăsta e genocid, e ca la Auschwitz, mai bine ne gazează direct!”. Lor li se alătură şi primarul Viorel Miron, care amenință cu greva foamei.

“În cazul în care nu se va permite funcţionarea unităţii medicale, voi intra în greva foamei, sunt solidar cu oamenii care m-au ales”, a precizat primarul Miron. În acest timp, spitalul continuă să fie deschis, deşi nu mai beneficiază de finanţare de la casa de asigurări, iar momentan se întreţine din sponsorizări.

„Stânga azil, dreapta azil, în mijloc spitalul din Comănești, care va deveni azil”, a descris situația Viorel Miron.

Şi în judeţul Braşov, locuitorii din Săcele şi din Codlea au protestat, sâmbătă, blocând DN1, supăraţi că singurul spital din zonă a fost închis.

Peste 200 de oameni din Buftea-Ilfov au declanşat, marţi seară, un protest spontan în faţa spitalului din localitate, aflat pe lista celor 67 de unităţi sanitare cu paturi care, de la 1 aprilie, nu mai primesc finanţare de la casa de sănătate.

Citește și:

Spital de importanță strategică pentru NATO, transformat în azil de bătrâni, pentru a favoriza o clinică privată din apropiere – GALERIE FOTO

Cseke: Ştiţi că în România internarea în spitale este un sport naţional?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel