Data publicării:

Vrei să-ți ajuți metabolismul și să nu te îngrași? Nu ai nevoie de dieta, aceste 5 trucuri sunt suficiente

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Vrei să-ți ajuți metabolismul și să nu te îngrași. Nu ai nevoie de dieta, aceste 5 trucuri sunt suficiente. Sursa foto: freepik.com
Vrei să-ți ajuți metabolismul și să nu te îngrași. Nu ai nevoie de dieta, aceste 5 trucuri sunt suficiente. Sursa foto: freepik.com

Iată cinci reguli simple pentru a nu mânca în exces la cină, evitând astfel încetinirea metabolismului și să adaugi câteva kilograme în plus.

De câte ori ai ajuns acasă flămând și ai mâncat ce ai găsit în frigider? Pentru multe persoane această situație este deosebit de frecventă, ca să nu spunem constantă, iar motivele sunt diferite. În primul rând, stresul acumulat în timpul zilei de lucru se face simțit și, de îndată ce te relaxezi o clipă, te copleșește foamea.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că sari des peste prânz din cauza sarcinilor de serviciu și, prin urmare, trebuie să compensezi pierderea de calorii.

Acest lucru duce la un cerc vicios, deoarece supraalimentarea seara încetinește metabolismul și provoacă creșterea în greutate.

Proprietățile și contraindicațiile frunzei de dafin. Acest condiment aromat este interzis unor persoane

Cu alte cuvinte, riscul de a te îngrășa câteva kilograme în plus este aproape. Dacă vrei să-ți ajuți metabolismul și să nu te îngrași, încearcă să ții cont de aceste 5 obiceiuri zilnice bune.

1. Să începem cu prima masă a zilei: micul dejun. Chiar dacă întârzii undeva, nu trebuie să omiți micul dejun. Dacă nu reușești să mănânci acasă, ia ceva la birou.

De obicei, ești obișnuit să iei un mic dejun dulce, pe bază de biscuiți, gustări sau alte alimente dulci. Ei bine, aceste alimente favorizează o revenire rapidă a foamei și, prin urmare, vei avea gustări continue între mese.

Prin urmare, este mai bine să alegi un mic dejun savuros, bazat pe alimente proteice, care cresc senzația de sațietate și ajută la funcționarea corectă a metabolismului.

Varză murată, după o rețetă japoneză: nu ai mâncat niciodată o varză atât de delicioasă

2. Frecvența cu care consumi mesele este, de asemenea, un factor important în activitatea metabolismului, de aceea trebuie să mănânci întotdeauna la aceeași oră.

3. După cum știi deja, este foarte important să consumi fructe și legume în timpul meselor. Pe lângă faptul că vei consuma vitamine și minerale, fructele și legumele au un procent mare de fibre, esențiale pentru a contracara senzația constantă de foame.

Vrei să slăbești? Consumă 13 alimente, care reduc pofta de mâncare

4. La prânz ar fi bine să mănânci o farfurie cu mâncare caldă. Dar  dacă ai timp doar pentru un  sandviș, acesta trebuie să fie sănătos.

5. În cele din urmă, nu subestima importanța unei gustări, care nu este un capriciu, ci este de fapt una dintre mesele fundamentale ale unei zile. Secretul gustării perfecte sunt fructe uscate, nucile, migdalele, alunele. Datorită aprovizionării cu fibre, proteine ​​vegetale și acizi grași esențiali, nu vei mai ajunge acasă înfometat. 

Alimentele și băuturile care îți fură energia: iată produsele pe care nu ar trebui să le consumi des

Se poate întâmpla ca ziua să fie cu adevărat încărcată și să nu poți respecta aceste reguli simple. Dacă se întâmplă acest lucru, încearcă să nu exagerezi la cina, ci să optezi pentru preparate ușoare, dar sățioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel