Vrei să ai mereu prosoape curate și fără pete? Fă asta și nu vei regreta!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Vrei să ai mereu prosoape curate și fără pete. Fă asta și nu vei regreta. Sursa foto: freepik.com
Vrei să ai mereu prosoape curate și fără pete. Fă asta și nu vei regreta. Sursa foto: freepik.com
Prosoape sunt murdare? Care sunt cele mai bune remedii pentru a le curăța, fără să folosești produse chimice precum înălbitorul?

Înainte de sărbătoarea Sfântă a Paștelui, a venit momentul să cureți cât bine casa și bucătăria, mai ales dacă vei avea musafiri. După ce ai curățat aragazul, cuptorul și toate ustensile, a venit  și  vremea prosoapelor.

Foarte utile în bucătărie, prosoapele se murdăresc foarte repede. Prin urmare, dacă vrei să ai prosoape curate trebuie să cunoști trucurile potrivite pentru a economisi timp atunci când le speli și pentru a obține rezultate satisfăcătoare.

Evident, este inutil să-ți amintim că înălbitorul îți ușurează munca. O spălare cu apă și înălbitor la 40°C este suficientă pentru a elimina majoritatea petelor de pe țesături. Cu toate acestea, nu toată lumea își dorește să folosească produse chimice, care sunt prea agresive. Pentru a curăța prosoapele fără a folosi înălbitor, iată câteva remedii.

Șterge chiuveta cu o jumătate de lămâie: trucul care rezolvă o problemă comună

Să începem cu un ingredient foarte util în casă, care capătă din ce în ce mai multă aprobare: percarbonatul de sodiu. Foarte ușor de găsit, percarbonatul este fabulos pentru curățenia casnică, dar mai ales în detergenți și produsele de curățenie.

Percarbonatul nu are nevoie de temperaturi ridicate pentru a acționa. Sunt suficiente 40°C pentru a avea prosoape noi după o singură spălare.

Dacă prosoapele sunt foarte murdare se recomandă să scufunzi prosoapele în apă clocotită în care ai adăugat o jumătate de pahar de percarbonat. Lasă prosoapele în apă timp de 3 ore și apoi pune-le în mașina de spălat.

Cimbrişorul cu aromă de lămâie parfumează toată casă. Cultivă planta și nu vei regreta

Vechea metodă cu oțet alb rămâne una dintre cele mai populare printre gospodine. Motivul este foarte simplu: acțiunea sa de degresare reușește să îndepărteze petele de pe țesături fără prea mult efort. Pentru cele mai bune rezultate, este indicat să umezești prosopul în oțet. Cu o cârpă din microfibră freacă petele de pe țesătură. 

Pentru ca petele să se estompeze de pe prosoapele de bucătărie, săpunul de Marsilia este, de asemenea, foarte popular. Acest produs degresează, parfumează și îndepărtează petele. Se recomandă umezirea materialului și frecarea săpunului direct pe zonele murdare. Lasă să acționeze câteva minute și apoi bagă prosoapele în mașina de spălat. Prosoapele vor fi doar curate și parfumate.

Detartrează o cană electrică în câteva minute: gospodinele cu experiență au împărtășit secretul

În cele din urmă, peroxidul de hidrogen poate fi folosit și ca  înlocuitor  pentru înălbitor, mai ales când vine vorba despre țesături albe. Aplică peroxidul de hidrogen direct pe pată, apoi freacă cu o cârpă din microfibră. Rezultatul va fi uimitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel