Data publicării:

Vrancea: Consiliul Judeţean a inaugurat lucrările de apă şi canalizare la Vânători

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a inaugurat, miercuri, lucrările de apă şi canalizare în comuna Vânători, parte din proiectul 'Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, judeţul Vrancea - Vranceaqua, etapa a II-a', finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Potrivit reprezentanţilor CJ Vrancea, în comuna Vânători vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă pentru extinderea reţelelor cu apă cu 11.281 metri şi extinderea conductei de aducţiune pe o lungime de 4.341 metri. De asemenea, vor fi efectuate lucrări la sistemul de canalizare, pentru extindere a reţelei de canalizare cu 8.500 metri, extinderea a trei staţii de pompare ape uzate şi extindere a conductelor de refulare cu 7.029 metri. 'Aceste obiective de investiţii fac parte din cadrul contractului de lucrări CL - 01 Reţele apă şi canalizare în gruparea Focşani 1, care are o valoare de 126.712.530 lei (respectiv 26 milioane de euro).

Finanţarea este asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene, prin POIM 2014-2020', a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Vrancea, Andreea Duşinschi. Inaugurarea lucrărilor a avut loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Vrancea, Cristian Dănuţ, a primarului comunei Vânători, Ionel Lupu, a directorului SC CUP SA, Gheorghe Vasilescu şi a reprezentanţilor constructorilor. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă 36 de luni, perioada de garanţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel