Voucherele de vacanţă, colacul de salvare al turismului pe litoral. Cel mai slab sezon estival
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 24 iul 2022, 08:23
WhatsApp
Fotografie de la Min An, Pexels
Fotografie de la Min An, Pexels
În staţiunea Mamaia se înregistrează cel mai slab sezon estival, dar numărul turiştilor ar fi putut fi mult mai mic. 

Staţiunea Mamaia are mai puţini turişti în acest sezon estival. Însă, numărul lor ar fi putut fi mult mai mic dacă nu ar fi existat tichetele de vacanţă. Într-o conferinţă de presă, Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale Resto Constanţa, a vorbit şi despre importanţa acestor vouchere.

"Tichetele de vacanţă în continuare susţin enorm turismul românesc şi în mod special vorbim acum despre litoral, pentru că, dacă nu am fi avut această circulaţie a tichetelor de vacanţă acum şi dacă Guvernul României ar fi luat decizia nefastă în decembrie de a stopa emiterea tichetelor de vacanţă, numărul turiştilor români în România, în vacanţă în România, în acest moment, ar fi fost chiar şi mai mic", a declarat Corina Martin, conform Rador.

În plus, România nu a atras turişti străini, mai spune Corina Martin: "Asistăm la o scădere a turiştilor români şi vacanţe în România din partea turiştilor români, iar România, din păcate, nu a atras şi continuă să nu atragă turişti străini, care ar fi compensat această scădere a turiştilor români în destinaţiile româneşti."

"Cel mai slab sezon turistic, e goală staţiunea". Prof Ispas: Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre?/ Robin Simion: Rezultatul a 30 ani de bătaie de joc

Gabriel Liviu Ispas, profesor universitar, arată ce lipseşte turismului românesc, în contextul "corului de bocitoare care plânge azi soarta turismului". 

"Corul bocitoarelor, mai mult sau mai puțin profesioniste, plânge azi soarta turismului românesc! Dar nimeni nu se uită la turistul român. Aceiași îmbuibați, picoli în vremea privatizării, azi mari patroni, ne explică, perfect agramat, că problema e la cei care vor să își gătească în hoteluri!

E ușor a spune că turistul e cel necivilizat! Nu prețurile nesimțite, nu lipsa calității, nu puterea de cumpărare! Ce oferi tu, hotelier român pentru 100 euro/noapte? Cine a fost între cei care au dezvoltat apart-hotelurile? Nu domnia ta, sprijinit fiind de toate regimurile politice? Vă plăceau carele alegorice ale lui Mazăre, dar nu vă uitați la transformarea statiunii Mamaia într-un cartier de blocuri!

În pandemie, bani la horeca…săracii, cât au suferit! Minciună, au suferit și suferă angajații…dar cine să înțeleagă politicile economice?

Sudul litoralului a fost distrus de privatizările imbecile! După 20 de ani, sudul revine!

Mamaia-Năvodari se sufocă în propriul miros pestilențial! E doar imaginea sfârșitului unei epoci!

În timp ce avem un minister al turismului (care turism?), în Lefkada te întâmpină un banner sugestiv: bine ați venit, frați români!

Se mai poate face ceva? DA, dar primul pas e să fie scoși proștii din funcțiile publice! Vai, ce-am zis!", a scris prof. Ispas pe Facebook.

Prof. Ispas nu e singurul. Robin Simion: Goliciunea staţiunilor, rezultatul a 30 de ani de bătăi de joc

Activistul Robin Simion a criticat şi el situaţia litoralului românesc. 

"Vai!

Ce vaiete se aud dinspre hotelierii, plăjarii și clubarii din Mamaia.

"E goală stațiunea! Cel mai slab sezon de 30 de ani încoace!"

Ce nu pot ei să înțeleagă este că goliciunea stațiunii este rezultatul a 30 de ani de bătaie de joc din partea lor. Servicii de doi lei, cu prețuri explodate, plaje execrabile, bătătorite și pline de mizerie, mâncare proastă și scumpă, hoteluri cu prețuri mai mari decât în multe țări din Europa, angajați plini de ei, patroni cu atitudine de zei care se uită din Olimp la muritorii care le cumpără serviciile cu prețuri explodate.

Acum a venit nota lor de plată.

Sper să dea faliment și să se reinventeze în niște afaceri normale, cu dezvoltare normală, cu planuri pe termen lung. Nu doar "vreau să-mi cumpăr mâine Bentley".

Nu doar tunuri și combinații, ci afaceri și servicii de calitate.

Ne-am săturat de tunuri.

Mai vrem și pistoale cu apă.

Editare: Am uitat să menționez lipsa eticii, ilegalitățile comise și evaziunea fiscală la cote inimaginabile", a scris Robin Simion pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?