VOTURI NULE la prezidențiale 2019, semnal de alarmă? Ce spune Mirel Palada
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 25 noi 2019 / 15:12
WhatsApp
Mirel Palada. Foto: Agerpres
Mirel Palada, directorul Sociopol, reacționează după s-au înregistrat aproape 175.000 de voturi nule la alegerile prezidențiale. 

Ar putea fi acesta un semnal de alarmă pentru politicieni? Iată ce spune expertul în domeniu în exclusivitate pentru DC News.

”Părerea mea este că nu sunt multe (n.r se referă la voturile nule) la un volum de 10 milioane, înseamnă 1%. Nu este mult. S-a mai întâmplat. Dacă vă uitați pe istoria alegerilor din România, parlamentare și prezidențiale, o asemenea pondere este des întâlnită. Așa că face parte din structura tipului de vot.

E vorba ba de nepricepere, ba foarte probabil de voturi nule care nu sunt contabilizate separat în cazul în care o persoană s-a dus să acorde un vot nul pentru amândoi, ele sunt adunate la grămadă cu cele de vot greșit. Nu putem știi dacă a fost o chestie intenționată, ca o formă de protest, sau dacă au pus greșit ștampila. Nu este un semnal de alarmă pentru politicieni, dacă erau două milioane, era un semnal de alarmă”, a precizat în exclusivitate pentru DCNews, directorul Sociopol, Mirel Palada.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro