Voiculescu ar putea fi dat în judecată, după ce i-a sunat pe pacienții evacuați de la Foișor. Vasile Barbu (ANPP): Nu avea dreptul! Se fac presiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP), susține că ministrul Sănătății nu avea dreptul să acceseze datele cu caracter personal ale pacienților și să-i sune. Vlad Voiculescu ar putea fi trimis în judecată pentru acest gest.

"În cursul acestei dimineți încă finalizăm consultarea cu juriștii legat de acest subiect pentru că o parte din specialiștii noștri ne-au sesizat că Ministerul Sănătății a încălcat reguli privind protecția prelucrării datelor cu caracter personal. Nu avea dreptul, nici dumnealui și nici funcționari din Ministerul Sănătății la datele personale, date de contact, cu diagnostic, cu tot felul de alte date, furnizate de cei care au făcut presiuni asupra spitalului, de cei de la DSP și DSU. Spitalul nu a știut pentru ce sunt utilizate aceste date.

Ministrul a sunat, așa cum dumnealui spune, pe fiecare pacient în parte, încercând să inducă în eroare, că vezi Doamne gestul dumnealor este pentru un gest de solidaritate cu ceilalți, dar ministrul probabil nu s-a consultat cu medicii specialiști să vadă care sunt consecințele în următoarea perioadă în ceea ce privește neglijarea acestor pacienți, trimiterea lor acasă fără îngrijire medicală la domiciliu pentru că nu există în toate zonele țării. Sunt pacienți care au nevoie de recuperare, există niște drepturi ale pacienților.

VEZI ȘI: Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti este evacuat. Arafat explică de ce devine spital suport COVID-19

 

"I-a mințit la telefon"

Nu suntem în stare de război, așa cum spun. Dumnealor fac presiuni asupra noastră, psihologic vor să ne influențeze, așa cum a încercat să îi influențeze și pe pacienți. Ei pot face orice derogare de la orice drept al nostru pentru că suntem în stare de război cu inamicul COVID. Nu, în primul rând suntem în stare de război cu sistemul de sănătate, incapabil să ne respecte drepturile, indiferent că suntem bolnavi de COVID sau alte boli. Noi vom face împreună cu pacienții, îi vom ajuta pentru a putea sesiza mai departe autorități. (...) Oamenii ăștia au nevoie de tratament după operații, de îngrijiri medicale.Treaba nu este așa de simplă cum o declară ministrul populist. Nu avea dreptul să intre în posesia datelor cu caracter personal și să-i sune să-i mintă, pentru că i-a mințit la telefon. Medicii lor curanți le-au spus altceva la telefon acestor pacienți.", a declarat Vasile Barbu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Evacuare Spital Foișor. Laura Vicol, plângere penală împotriva ministrului Sănătății și a ministrului Justiției

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunțat într-o conferință de presă că i-a sunat personal pe pacienții evacuați de la Spitalul Foișor din Capitală. El a susținut că aceștia nu sunt deranjați de faptul că au fost evacuați la ceas de noapte și că înțeleg faptul că era necesară transformarea  spitalului în suport COVID. Totuși, imaginile din seara evacuării, dar și unele declarații ale pacienților, arată faptul că oamenii sunt deranjați de modul în care s-a acționat.

VEZI ȘI: Voiculescu: A fost prea mult zgomot politic, zilele acestea. Am preferat să facem ceea ce e important

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel