Data actualizării:
Data publicării:

Vladimir Putin, OUT! Mișcarea nebunească a președintelui Rusiei, care i-a făcut pe liderii Europei să îi dea lovitura fatală

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Vladimir Putin, OUT!
Vladimir Putin, OUT!
Germania este în favoarea unor restricții SWIFT împotriva Rusiei.  

Germania este în favoarea impunerii unor restricții „țintite și funcționale” asupra Rusiei în cadrul sistemului global de plăți interbancare SWIFT, au declarat miniștrii săi de Externe și ai Economiei, citați de presa internațională.

„Lucrăm de urgență la modul în care să limităm daunele colaterale ale decuplajului de la SWIFT, astfel încât să afecteze persoanele potrivite. Ceea ce avem nevoie este o restricție țintită și funcțională a SWIFT", au transmis miniștrii citați într-un comunicat comun.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect.

„Vladimir Putin este out. Își târăște țara într-o criză fără precedent. Dar ce i-a determinat pe liderii Europei să ia această decizie? Părerea mea este că discursul dement al lui Putin a cântărit luarea deciziei. Ultima dată când a vorbit a avut un discurs dement. Acesta este cuvântul: dement. Cred că acest lucru i-a făcut pe liderii occidentali să reacționeze, indiferent de costurile economice care vor urma. S-a trecut de la joc de putere, echilibru între state, la întrebarea: cum oprim un nebun cu arme nucleare? Discursul lui Vladimir Putin a fost decisiv. Nu mai este loc de negociere. Soluția este ca Rusia să fie pusă la pământ din punct de vedere economic, iar structurile de putere de la Moscova să-l izoleze, până nu face alt gest necugetat”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Amintim că Germania, care importă mai mult de jumătate (55%) din gazul său din Rusia, era foarte sceptică şi se temea că nu va mai putea să-şi achite plăţile pentru energie.

Suspendarea din Swift "ar însemna că există un risc ridicat ca Germania să nu mai fie aprovizionată cu gaz, cu materii prime din Rusia", a declarat săptămâna aceasta ministrul finanţelor Christian Lindner.

Berlinul considera, de asemenea, că măsura risca să fie ineficientă, deoarece Moscova a dezvoltat legături strânse în special cu China.

„Mă tem că Putin a stabilit de mult timp o alternativă la acest sistem Swift”, a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel