Data actualizării:
Data publicării:

Vlad Voiculescu, reacție după AVERTISMENTUL lui Cîțu: E expresia unei oarecare EXASPERĂRI

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Vlad Voiculescu a vorbit despre avertismentul pe care l-a dat Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu a declarat că a vrut să revină în funcția de ministru tocmai pentru că nu-i place cum funcționează lucrurile în Minister și a vorbit și despre o "oarecare exasperare" pe care o simte vizavi de "lentoarea" în care s-a acționat în ultimii mulți ani. 

"De 30 de ani încoace nu e o instituție eficientă", a spus ministrul.

Declarația sa vine în contextul în care, după tragedie de la Spitalul "Matei Balș", premierul Florin Cîțu a lansat un avertisment pentru angajații din sistemul public, inclusiv pentru cei din Ministerul Sănătății, în care spune că: "Așa nu mai merge! Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control din Ministerul Sănătății le spun: ieșiți din birou și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!".

Vlad Voiculescu, despre avertismentul premierului

"Nu e o problemă ca premierul să vorbească peste capul cuiva, pentru că e peste capul cuiva. E premierul Guvernului României. Cred că ceea ce a spus dumnealui e mai degrabă expresia unei oarecare exasperări pe care o împărtășesc a nivelului de... lentoare, dacă vreți, în care s-au întâmplat lucrurile în toți anii ăștia. Într-adevăr, dacă am fi avut controale și am fi știut adevărul mai din timp, poate că am fi putut acționa.

În același timp, vă spun că au existat, cel puțin în ceea ce privește IGSU, controale anuale, rapoarte anuale pe același format, să vadă care e siguranța la incendiu a fiecărui spital. Sunt rapoarte anuale care semnalează problemele fiecărui spital. Ideea că acum lumea cumva s-a dechis și a trebuit să se întâmple totul în câteva zile cred că nu e foarte productiv. Trebuie să vedem care sunt problemele care trebuie rezolvate imediat, să le prioritizăm pe acelea și, în paralel, să construim pentru ceea ce știm cu toții că avem nevoie", a declarat Vlad Voiculescu, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel