Simona Bucura-Oprescu, așteptată în Senat, la Ora Guvernului, cu explicații privind Legea pensiilor
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, chemată să dea explicații legate de Legea pensiilor, intrată în vigoare de la 1 septembrie.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, este invitată de către senatorii din partea USR, pe 10 septembrie, în plenul Senatului, la Ora Guvernului pentru a explica ”inechitățile create de intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor”, potrivit unui comunicat al USR, citat de Agerpres.

”USR a chemat-o pe ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, la Ora Guvernului din Senat, pentru a explica situaţia creată de intrarea în vigoare de la 1 septembrie 2024 a Legii 360/2023, noua lege privind sistemul public de pensii, ceea ce a condus la grave inechităţi ce afectează în special persoanele care au lucrat în condiţii speciale şi deosebite de muncă, precum şi persoanele cu dizabilităţi”, se arată în comunicatul menționat.

Citește și: Anunțurile zilei privind pensiile românilor / video live

Astfel, liderul grupului USR din Senat, senatorul Narcis Mircescu, susține că, pe fundalul dezastrului creat de aplicarea măsurilor de recalculare a pensiilor, este imperios ca Simona Bucura-Oprescu să vină în Parlament să le explice tuturor seniorilor din România ce se întâmplă cu veniturile celor care ies la pensie începând din luna septembrie.

”În mod ipocrit, PSD a încercat să mimeze grija față de vârstnici. Ce a ieșit am văzut cu toți. Recalcularea pensiilor nu a rezolvat inechitățile din sistemul de pensii!

Doamna Bucura-Oprescu a avut câteva dosare majore pe masă: recalcularea, noua lege a pensiilor și noua lege a salarizării.

Oamenii care au lucrat în condiții speciale, persoanele cu dizabilități sunt cu precădere afectate și se pare că nimeni nu s-a gândit la ele. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu-și mai bate joc de munca românilor și că nu se mai legiferează inechități”, spune senatorul USR Narcis Mircescu, citat în comunicatul USR.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat proiectul cu privire la plafonul de impozitare a pensiilor

Solicitarea a fost adresată Comitetului liderilor grupurilor parlamentare din Senat de către Narcis Mircescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel