Vizita lui Ponta la Riyadh, reacții în presa arabă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presa din Arabia Saudită a publicat detalii de la întâlnirea dintre Regele Salman și premierul Victor Ponta.  Întâlnirea de la Riyadh, scrie Arab News , a fost centrată pe subiecte ce țin de securitatea regională și combaterea terorismului, dar și pe cooperarea bilaterală în diferite domenii. A fost semnat un memorandum între cele două țări pentru cooperarea în domeniul educației.

”Conflictul din Yemen a dominat agenda discuțiilor dintre cei doi lideri, a declarat pentru Arab News Mihai Coman, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României.  Regele Salman și premierul Ponta au discutat teme bilaterale și regionale,  concentrându-se asupra posibilităților de cooperare în domeniile energiei, economiei, agriculturii și turismului medical",  a amintit Coman. Întâlnirea vrea să dea un nou impuls dialogului politic și diplomatic între cele două state.

La discuții au participat oficiali de rang înalt din cele două state. Ziarul citat remarcă prezența Prințului moștenitor, Mohammed bin Naif,  vicepremier și ministru de interne, a ministrului Economiei și a ministrului Culturii și Informațiilor.

Zece parlamentari care au însoțit delegația premierului s-au întâlnit cu membri ai Legislativului saudit. Miniștrii care fac parte din delegația condusă de Victor Ponta au avut întâlniri bilaterale cu omologii de la Riyadh.

Mihai Coman a subliniat că vizita premierului Ponta la Riyadh marchează un moment important, în acest an aniversându-se două decenii de relații diplomatice între cele două state.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel