Viviane Reding pledează pentru Statele Unite ale Europei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vicepreședintele Comisiei Europene, Viviane Reding, prezice că zona euro va deveni un stat federal și îndeamnă Marea Britanie să nu părăsească Uniunea Europeană. Liderii europeni au propus deja înființarea unor structuri specifice statelor federale, precum un procuror european sau uniunea bancară.

Prezentă vineri la Universitatea Cambridge, comisarul european pentru Justiție a reluat un discurs al fostului premier britanic Winston Churchill, ținut la Zurich, în 1946, scrie EuObserver.

 "Din punctul meu de vedere, zona euro ar trebui să se transforme în Statele Unite ale Europei. Asemenea lui Churchill, cred că Marea Britanie nu va fi parte a acestui proiect, dar a r trebui să rămână un aliat al zonei euro federale, cu care ar trebui să aibă în continuare o piață comună, o politică comercială comună, și, sperăm, o agendă de securitate comună", a spus politicianul originar din Luxemburg.

Reding  a notat că țările europene au făcut progrese "extraordinare" în ceea ce privește integrarea, în contextul crizei economice.

Referindu-se la noile puteri ale Comisiei de a verifica bugetele naționale și la planurile privind uniunea bancară, Reding a spus că în urmă cu câțiva ani "nimeni nu-și imagina că statele membre vor fi pregătite să cedeze o parte a suveranității lor".

Viviane Reding a adăugat că atunci când Marea Britanie se va orienta spre o integrare mai puternică, "va ști unde să ne găsească. Ușa noastră este deschisă și avem mereu un loc liber la masă pentru ea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel