Data publicării:

Vişan (FRV) - Ne dorim ca naţionala să treacă de faza grupelor la CE şi tragem speranţe chiar la sferturi

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că îşi doreşte ca echipa naţională feminină a României să treacă de faza grupelor la Campionatul European, programat în perioada 23 august - 8 septembrie în Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia, şi trage speranţe chiar la o calificare în sferturile de finală.

El a explicat însă că nu doreşte să creeze presiune pentru jucătoare, mai ales că din lot lipsesc şi două handbaliste importante, Adina Salaoru şi Alexandra Sobo.

"Avem şi noi pretenţii să ieşim din faza grupelor, deoarece consider că avem o grupă accesibilă. Echipa este pregătită, a avut meci de verificare cu Ucraina, a avut şi cu Bulgaria... Ne lipsesc însă nişte piese importante, mă refer la Adina Salaoru şi Alexandra Sobo, ambele accidentate... dar echipa este bine pregătită şi sperăm să obţină rezultatele pe care le aşteptăm toţi", a spus Vişan.

"Orice meci este greu la Campionatul European, cu atât mai mult cu cât Olanda este o echipă de top, medaliată la ultima ediţie a Campionatului European. Dar avem încă patru echipe în grupă cu care ne batem, adică Azerbaidjan, Croaţia, Ungaria şi Estonia. Două dintre ele sunt chiar sub noi ca valoare... Estonia şi Ungaria, chiar dacă Ungaria ne-a învins şi s-a calificat în faţa noastră (n.r. - la CE 2017), atunci au fost nişte greşeli mari ale noastre. Deci o să ne batem de la egal la egal cu Croaţia şi Azerbaidjan. Şi eu cred că putem să învingem Croaţia şi Azerbaidjan, două echipe de nivelul nostru. Iar dacă încheiem pe locul 2 putem apoi să tragem speranţe şi la sferturile de finală. Iar să fii în primele opt echipe ale Europei este într-adevăr o performanţă. Mai ales pentru România şi bugetul pe care-l avem. Dar eu nu vreau să creez presiune. Eu îmi doresc să iasă din faza grupelor, iar meciul din optimi va fi unul care pe care. Se poate încheia favorabil pentru noi, sau nu, dar eu vreau să ne fie favorabil, normal", a adăugat preşedintele.

Gheorghe Vişan a menţionat că mizează şi pe pregătirea făcută de selecţionerul Luciano Pedulla, instalat în luna iunie, despre care spune că este unul dintre primii cinci antrenori ai Italiei în momentul de faţă.

"Obligatoriu această ediţie este o revanşă pentru fetele noastre după ce au ratat calificarea la Campionatul European acum doi ani. Dar eu nu merg pe ideea de revanşă, eu merg pe faptul că trebuie să se lupte cu cele patru. Şi cu Olanda, bineînţeles, unde poate reuşim o minune. Dar minunile nu le putem pune la certitudini. Aşa că eu mizez pe meciurile cu celelalte patru. Selecţionerul Luciano Pedulla a schimbat faţa echipei în bine de când a venit, eu aşa spun. El este unul dintre primii cinci antrenori din Italia, este un profesionist, cunoaşte totul în volei. Pregătirea cu el este impecabilă", a mai afimat Gheorghe Vişan.

Echipa naţională de volei feminin a României face parte din Grupa C la Campionatul European 2019 alături de Olanda, Croaţia, Azerbaidjan, Ungaria şi Estonia. Partidele le va disputa la Budapesta (Ungaria) după cum urmează: România - Olanda pe 23 august, România - Ungaria pe 24 august, România - Estonia pe 25 august, România - Croaţia pe 27 august şi România - Azerbaidjan pe 29 august. Primele patru echipe din cele 6 ale grupelor A, B, C şi D se vor califica în optimile de finală.

Lotul primei reprezentative a României care va participa la CE 2019 este următorul: Mihaela Albu, Ioana Baciu, Diana Balintoni, Adelina Budai Ungureanu, Rodica Buterez, Diana Calotă, Alexandra Ciucu, Georgiana Faleş, Roxana Iancu, Nneka Onyejekwe, Ramona Rus, Denisa Rogojinaru, Alexandra Trică şi Roxana Tucmeanu.

Ediţia 2019 a Campionatului European de volei feminin, programată în perioada 23 august - 8 septembrie, este găzduită în premieră de patru ţări, Turcia, Polonia, Ungaria şi Slovacia, şi se desfăşoară pentru prima oară în istorie într-o nouă formulă cu 24 de selecţionate. Pentru această ediţie a fost fabricat manual un trofeu special placat cu aur de 24 de karate care măsoară 74 de centimetri şi are o greutate de 9,6 kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel