România, în optimile Campionatului European de Volei. A învins campioana olimpică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Federaţia Română de Volei
Facebook Federaţia Română de Volei
3-1 este scorul cu care România s-a calificat în optimile de finală ale CE Volei 2023. 

"SEN-ZA-ȚIO-NAL!  România a bătut campioana olimpică!

 Băieții noștri scriu istorie la Campionatul European. În grupa de la Tel Aviv, echipa antrenată de Sergiu Stancu a reușit a treia victorie consecutivă. Și ce succes! A învins într-o manieră categorică Franța, nimeni alta decât campioana olimpică, echipa care avea maximum de puncte după trei partide.

Românii au făcut meciul secolului! Au jucat ca o echipă, s-au bătut pentru orice minge și au câștigat! Nu s-au speriat că în fața lor stăteau Ngapet, Tillie, Louati, Toniutti și celelalte vedete ale formației antrenate de Andrea Giani. Au câștigat primul set, 25-23 și, deși l-au cedat clar pe cel de-al doilea, 16-25, au luat-o de la capăt.

Au profitat de fiecare greșeală a adversarilor și au închis meciul în 4 seturi, după 25-18, 25-21. Victorie de trei seturi și acum suntem singuri de calificarea în optimi. Așteptăm să vedem de pe ce loc. Cu ajutorul rezultatelor putem termina pe 2, dar cel mai probabil pe 3.

Bravo, băieți! Mândri de voi! O echipă care are viitor, o echipă care ne face să visăm și să sperăm că ne vom întoarce acolo unde am fost cândva. HAI ROMÂNIA!", transmite Federaţia Română de Volei pe Facebook. 

”Nu știu ce aș mai putea spune, încă nu realizez. Astăzi chiar ne-a ieșit tot, am făcut exact tot ce am planificta în ședințele tehnice și s-a văzut pe teren că toată lumea și-a dorit victoria asta și calificarea mai departe. (...)

S-a văzut dorința și asta ne-a ținut în joc și în momentele grele, când începea să fie mai dur cu noi, am stat ca o echipă și am reușit să ne ajutăm între noi să intrăm în joc.

A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri, dacă nu cel mai frumos, pe care l-am avut”, a declarat Robert Călin, centrul naţionalei, pentru FRVolei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel