România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 07 aug, 15:40
Virgil Musta, AVERTISMENT după recordul de MORȚI. Virusul, tot mai AGRESIV?
Medicul Virgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a reacționat în urma noului record înregistrat de România, în ceea ce privește COVID-19. 

Medicul susține că o creștere zilnică a numărului de cazuri noi de COVID-19 atrage după sine și creșterea numărului de persoane, care pe lângă noul coronavirus, suferă și de alte afecțiuni grave:

“Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte, boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru b1.ro.

Virusul, tot mai agresiv?

 

Unii medici au avertizat recent faptul că s-au înmulțit cazurile cu afectare pulmonară, iar virusul este mai agresiv. În acest context, Virgil Musta precizează că nu a fost constatată o manifestare mai severă a infecției cu noul coronavirus, în cazul pacienților pe care îi tratează, ci a constatat o creștere semnificativă a cazurilor noi:

“Nu am constatat o manifestare mai gravă a bolii cauzată de COVID-19 în cazul pacienților noștri. Însă, zilnic sunt tot mai multe cazuri și acest lucru atrage și o creștere a numărului de pacienți care au forme severe”, a completat el. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro