Viorica Dăncilă, OMUL POLITIC al săptămânii. Remus Borza, NOTE POLITICIENI: Analiză tăioasă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Deputatul independent Remus Borza a dat note politicienilor în baza meritelor din sectorul politic intern sau extern din această săptămână. În emisiunea "Borza Analytica" , politicienii au fost taxați sau recompensați cu note mari, în funcție de orientarea lor spre succesul politic sau nu.

Iată notele pe care le-au primit politicienii de la Remus Borza, alături de analiza deputatului independent:

Liviu Dragnea- nota 8: Desigur că are notă de trecere, și-a impus Guvernul.

Viorica Dăncilă- nota 10: Omul săptămânii rămâne premierul, Viorica Vasilica Dăncilă. E bine și pentru că n-a fost în lumina reflectoarelor, e o figură relativ nouă, nu are probleme de imagine, de percepție, cu atât mai puțin în justiție. E și femeie, femeile sunt sârguincioase, loiale, muncitoare, fac echipă. Faptul că avem nouă doamne în Guvern e un lucru pozitiv. Dacă vor performa câștigă România.

Paul Stănescu- nota 3: Din cauza scandalului cu SPP-ul, nu-i dau notă de trecere, îi dau un 3, astfel de declarații sunt riscante. E foarte gravă afirmația dacă SPP-ul face într-adevăr spionaj politic. În ceea ce-l privește pe Pahonțu, eu îl cunosc de mulți ani, e un om integru, un ofițer de carieră. Sigur, a fost atașat, a fost omul președintelui, că a fost Băsescu, acum e Iohannis. Asta nu înseamnă să arunci anatema pe un serviciu care are, din Constituție, obligația asigurării pazei demnitarilor. Vorbim și de informații clasificate, dar afirmația trebuie verificată, trebuie o comisie de anchetă. Dacă așa stau lucrurile, poate fi mazilită toată conducerea SPP.

Codrin Ștefănescu- nota 9: E pe cai mari, a avut curaj să intre într-o dispută. Și eu sunt supărat că n-au preferat-o pe Ecaterina Andronescu.

Gabriela Firea- nota 7: Are ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, e omul lui Firea. Îl cunosc de vreo 15 ani, pot să spun că sunt foarte bun prieten cu el, e un foarte bun actor, regizor și manager. (...) E un post-cheie, într-un an al Centenarului îi oferă multă vizibilitate. Dar îi dau un 7 că a pierdut-o pe Ecaterina Andronescu.

Klaus Iohannis: nota 10: A împăcat România cu Bruxelles, pe Legile Justiției.

Lui Daniel Zamfir nu pot să-i dau note de trecere câtă vreme nu e liberal, e mai degrabă PSD-ist. Ludovic Orban nu există, la ce să-i dau? Doar pentru că l-a urecheat pe Daniel Zamfir?

Kelemen Hunor- nota 8: Sunt foarte pragmatici ungurii. Au votat. Aici e și surpriza. Guvernul Dăncilă a avut 283 de voturi cu 50 de voturi mai multe decât cele cerute de Constituție, asta înseamnă implicit cu voturile UDMR și ale minorităților.

Dan Barna- nota 5.

Victor Ponta- nota 8: A avut un discurs ușor satiric, declarativ a spus că "susține" Guvernul, după care tot grupul de deputați ai ProRomânia a plecat din sală. A spus "da, noi susținem Guvernul Dăncilă, sper să aibă același succes ca și Guvernele Tudose și Grindeanu".

Emmanuel Macron- nota 9.

Donald Trump- nota 10.

Theresa May- nota 5.

Angela Merkel- nota 8: A căzut la pace cu social-democrații lui Schulz.

George Soros- nota 8: M-a uns la suflet cu "Goagăl", vorba unui clasic în viață, și cu Facebook. Per total, discursul a fost unul bun.

VEZI AICI INTERVIUL COMPLET

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel