Viorel Hrebenciuc, așteptat la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor de terenuri
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, va fi audiat, marți, la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Rămas fără imunitate, Viorel Hrebenciuc ar putea fi reținut de DNA.

Viorel Hrebenciuc este așteptat, marți, la DNA Brașov pentru audieri în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Rămas fără imunitate, Viorel Hrebenciuc poate fi reținut de procurorii DNA, după ce aceștia au cerut arestarea fostului deputat PSD  pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citește și: Viorel Hrebenciuc, despre arestarea lui Andrei Hrebenciuc: "Tot dosarul este o porcărie"

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat activ în influenţarea autorităţilor publice pentru retrocedarea iliegală a unei suprafeţe de peste 43.000 hectare de teren din Bacău. Valoarea prejudiciului estimat în acest caz este de 303 milioane euro. Concret, Hrebenciuc este acuzat că a pus presiune pe funcţionari publici şi directorii unor instituţii pentru ca această suprafaţă să fie retrocedată unui presupus moştenitor al moşiilor lui Dimitrie Ghica. În schimbul acestor operaţiuni, lui Hrebenciuc i s-ar fi promis 12.000 hectare de teren.

Procurorii arată că ultima fază a operaţiunii de retrocedare era punerea în posesie. Aici apare, potrivit descrierilor procurorilor, Viorel Hrebenciuc. Totodată, procurorii spun că Hrebenciuc avea rolul de a influenţa autorităţile locale pentru a efecuta punerea în posesie. "Pentru atingerea acestei ţinte, Bengescu Dan Costin a cointeresat în această afacere mai mute persoane, fiecare dintre aceştia având roluri clar stabilite. În primul rând, prin intermediul numitului Durlan Iulian, primarul Comunei Căiuţi din judeţul Bacău, a reuşit să-l capaciteze pe numitul Hrebenciuc Viorel, deputat în Parlamentul României, care avea rolul de a-şi folosi influenţa politică la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice din judeţul Bacău şi de la nivel central pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite în antecontract", se arată în referatul DNA.

Citește și: STENOGRAME: Andrei Hrebenciuc a intervenit la tatăl său să-l ajute financiar pe prinţul Paul

În acest caz și fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei a fost reținut de DNA  Brașov pentru 30 de zile. 

Despre cazul retrocedărilor, Viorel Hrebenciuc declara că sunt retrocedări care nu s-au făcut. "Este vorba despre dosarul neretrocedărilor și nu al retrocedărilor. Este vorba de o spălare de bani, fără bani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel