Violeta Alexandru, anunţ pentru angajatori. Ce firme vor fi controlate de ITM în timpul stării de urgenţă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, le-a transmis angajatorilor că şi pe durata stării de urgenţă, ITM va efectua unele controale. 

"În această perioadă instituțiile nu trebuie să chinuie mediul de afaceri, trebuie să îi înțeleagă greutățile. Chiar nu le este ușor companiilor în această perioadă.

De săptămâna trecută am urmărit și chiar am ținut legătura cu angajatori asigurându-i că Inspecția Muncii nu le va face viața (și mai) grea. Mandatul meu se bazează mult pe comunicarea cu cei cu care interacționăm, prin natura atribuțiilor. Vorbesc personal cu multe persoane.", a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

ITM va face controale

Este vorba despre controalele care răspund la sesizări. 

"Inspectorii vor merge, totuși, în control, la sesizări, mai ales când acestea se referă la perioada anterioară situației delicate prin care trecem în prezent.

Ca să fie și mai clar, am emis Ordinul conform căruia efectuarea de controale la angajatori de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă va fi suspendată în această perioadă, excepție făcând controalele pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă fapte cu un grad grav de punere în pericol social și a accidentelor de muncă!", a mai scris ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel