Violenţa împotriva animalelor a devenit infracţiune şi în Bulgaria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cal batut cruzime animale
cal batut cruzime animale

Până la trei ani închisoare sau o amendă semnificativă – acestea vor fi consecinţele uciderii sau mutilării unui animal, conform deciziei luate miercuri de Parlamentul bulgar, prin modificările la Codul Penal. Sancţiunile pentru organizarea şi participarea la luptele cu animalele au crescut în mod drastic, furnizând pedepse mai mari şi nu doar eliberarea condiţionată, conform situaţiei de până în prezent. Şi persoanele ale căror animale au rănit sau ucis o altă persoană vor răspunde din punct de vedere legal.

Dupa lectia pe care vecinii nostri ne-au dat-o in ceea ce priveste sterilizarile, (primarul Sofiei aplica cu succes aceasta metoda de cativa ani, cu rezultate uimitoare, impreuna cu Vier Pfoten), acum bulgarii ne arata inca o data faptul ca la ei se poate, la noi nu! Desi erau pana ieri singura tara membra UE in care cruzimea impotriva animalelor nu era considerate infractiune, vecinii nostri au acum o legislatie ce va fi aplicata cu strictete!

Autoritatile romane trebuie sa deschida ochii si sa urmeze exemplele date de Bulgaria: sterilizarea este singura solutie viabila si umana pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, consideră organizația internațională Vier Pfoten, care a salutat legea din Bulgaria!

Citește și ”Credeți că maidanezii vor să stea pe străzi? Apel emoționant pentru încetarea uciderii câinilor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel