Vinete, rețetă delicioasă cu cașcaval. Bonus: e ușor de pregătit!
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă delicioasă ce conține vinete.
Rețeta se numește „Turnuleț de vinete” și a fost prezentată de Vlăduț la Antena 1.
Aveți nevoie de:
vinete
sare
ouă
făină
ulei
cașcaval
parmezan
pesmet
sos de roșii
brânză telemea
Sos pesto roșu:
busuioc
sare
piper
parmeza
nulei de măslin
esos de roșii
Mod de preparare
Vinetele se feliază în rondele de 2,5-3 cm și se adaugă sare. Se lasă la deshidratat zece-12 minute. Apoi, se trec rondelele de vinete prin făină, prin ouăle bine amestecate cu sare și piper, prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot vinetele prăjite și apoi se așază câte o felie de cașcaval pe fiecare felie de vânătă.
Pentru sosul pesto roșu, se pisează frunze de busuioc cu sare și piper, apoi se adaugă ulei de măsline. Se adaugă suc de roșii, după gust, și parmezan răzuit.
Rondelele de vinete gratinate cu cașcaval se așază una peste alta, sub formă de turnuleț, reconstituind astfel vinetele întregi, notează a1.ro. Se servesc turnulețele de vinete cu parmezan, brânză telemea și sosul pesto, roșu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News