Rețeta se numește „Turnuleț de vinete” și a fost prezentată de Vlăduț la Antena 1.
Aveți nevoie de:
vinete
sare
ouă
făină
ulei
cașcaval
parmezan
pesmet
sos de roșii
brânză telemea
Sos pesto roșu:
busuioc
sare
piper
parmeza
nulei de măslin
esos de roșii
Mod de preparare
Vinetele se feliază în rondele de 2,5-3 cm și se adaugă sare. Se lasă la deshidratat zece-12 minute. Apoi, se trec rondelele de vinete prin făină, prin ouăle bine amestecate cu sare și piper, prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot vinetele prăjite și apoi se așază câte o felie de cașcaval pe fiecare felie de vânătă.
Pentru sosul pesto roșu, se pisează frunze de busuioc cu sare și piper, apoi se adaugă ulei de măsline. Se adaugă suc de roșii, după gust, și parmezan răzuit.
Rondelele de vinete gratinate cu cașcaval se așază una peste alta, sub formă de turnuleț, reconstituind astfel vinetele întregi, notează a1.ro. Se servesc turnulețele de vinete cu parmezan, brânză telemea și sosul pesto, roșu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video