Consumi, adesea, două, trei, patru pahare? Bei regulat? După ce vei afla răspunsurile la aceste întrebari vei ști exact unde te găsești, scrie sfatulparintilor.ro.
Pentru a înțelege legătura dintre consumul de vin și sănătate trebui să devii conștient de faptul că prea puțin sau prea mult vin poate fi nesănătos. Dacă însă bei cantitatea potrivită atunci rezultatele vor fi cele dorite de tine.
Ce trebuie să știi despre vin și sănătate
Un pahar de băutură, în ochii oamenilor de știință înseamnă 14 ml etanol sau 17 ml alcool pur. Acest lucru este echivalentul a 340 ml de bere, sau 142 ml de vin sau 42 ml liquor.
Consumul de alcool – puțin către moderat – adică un pahar de băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați – este asociat cu o rată mai mică de mortalitate, moarte din cauza bolilor de inimă, diabet, stop cardiac și atac cerebral. Aceste beneficii sunt mai ușor de demonstrat în cazul persoanelor care au peste 50 de ani.
Femeile au un nivel mai scăzut de alcool dehidrogenază, o enzimă din ficat care metabolizează alcoolul și, tocmai de aceea, sunt sfătuite să bea alcool în cantități mai mici.
Potrivit studiilor, cantitățile ideale de alcool de consumat pe zi sunt de 1-2 pahare pe zi pentru femei și 2-4 pentru bărbați. Sunt o mulțime de efecte benefice pentru cei care nu depășesc această cantitate de alcool, printre acestea numărându-se creșterea nivelului HDL, colesterolul bun, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției arteriale. Vinul roșu, în special, este bogat în polifenoli care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.
Citește și: O gaură neagră uriaşă a generat un vânt cosmic care poate modifica destinul unei galaxii
Un alt studiu a arătat că până la 7 pahare pe săptămână la femei și 14 la bărbați a fost asociată cu o scădere cu până la 30% a mortalității (din cauza bolilor de inimă).
Potrivit unei analize privind beneficiile dietei mediteranene, la care au participat aproape 25.000 de greci, consumul moderat de alcool (1-3 pahare în cazul bărbaților și 1-2 în cazul femeilor) a fost cel mai puternic factor în prevenirea decesului, în vreme ce consumul redus de carne și un consum ridicat de legume s-au situat pe locurile 2 și 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă