Viitorul cyberpunk este aproape. Ce ar putea să se întâmple cu mâinile şi picioarele noastre
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ne vom putea augmenta corpurile în viitor? Revoluţia transumanistă ne promite asta.

Poate că ai auzit de studiul de acum câțiva ani, în care un designer care lucrează cu Universitatea Cambridge, Dani Clode, a creat un deget imprimat 3D. Acesta a fost un test incredibil al tehnologiei, deoarece degetul putea fi atașat la aproape orice mână. Folosește motoare în încheietura mâinii, precum și senzori pe picioare, ceea ce era extrem de intuitiv.

The Guardian a vorbit recent cu cercetătorii care lucrează cu neuroștiința cognitivă la unitatea MRC de cogniție și creier de la Universitatea Cambridge despre integrarea părților robotice în corpul uman. Ei cred că integrarea acestor creșteri nu numai că ar putea ajuta enorm productivitatea umană, dar ar putea fi chiar peste orizont. Testele au raportat că 98% dintre subiecți au putut să folosească eficient degetul pentru a muta obiecte într-un minut de la încercare.

Acum, Tamar Makin, profesor de neuroștiințe cognitive la unitatea de cunoaștere și creier MRC de la Universitatea Cambridge, caută să extindă abordarea pentru mai mult de un deget. „Dacă dorești un braț suplimentar în timp ce gătești în bucătărie, astfel încât să poți amesteca supa în timp ce tăi legumele, ai putea avea opțiunea de a purta și de a controla independent un braț robotizat suplimentar”, a spus ea.

Noi frontiere în chirurgie

Ideea este de a oferi oamenilor o funcționalitate mai mare decât înainte, indiferent de capacitatea și situația lor actuală. „Dacă vă lipsește un membru, în loc să încercați să înlocuiți acel membru, de ce nu vă creștem mâna intactă pentru a vă permite să faceți mai mult cu el?” a explicat Makin. „Am vorbit cu un chirurg care a fost cu adevărat interesat să-și țină camera în timp ce face o operație la umăr, mai degrabă decât asistentul său să-i țină camera”, a mai spus Clode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel