VIDEO - Vladimir Putin, plimbat cu un bolid de peste 1 MILION de dolari. Este blindat, cântărește 7 tone și este echipat să reziste unui ATAC CHIMIC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin, plimbat cu un bolid de peste 1 MILION de dolari. Este blindat, cu camere video și echipat să reziste unui ATAC CHIMIC / Foto: Captură video Youtube LUX cars
Vladimir Putin, plimbat cu un bolid de peste 1 MILION de dolari. Este blindat, cu camere video și echipat să reziste unui ATAC CHIMIC / Foto: Captură video Youtube LUX cars
Află în articol cu ce bolid se plimbă Vladimir Putin. 

Paranoicul Vladimir Putin călătorește prin Moscova într-o mașină blindată de șapte tone, care poate rezista atacurilor cu bombe și chimice. În plus, ca într-un film cu James Bond, pasagerii pot supraviețui chiar dacă mașina ar fi complet scufundată în apă, scrie The Sun.

Bolidul de de lux Aurus Kortezh, în valoare de 1.308.900 dolari are anvelope run-flat (proiectate să reziste la efectele deflației atunci când sunt perforate), sticlă armată de 6 cm, un sistem de compresie a aerului pentru a proteja împotriva atacurilor cu gaz, blindaj și o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina construită la institutul auto de stat NAMI din Moscova și realizat din piese produse în Rusia.

VEZI ȘI: Scheherazade, al doilea super-iaht al lui Putin, ancorat în Italia, regiunea Toscana - FOTO / VIDEO

De asemenea, bolidul, care cântărește 7 tone, recunoaște semnele rutiere și își limitează viteza, iar atunci când se confruntă cu o coliziune inevitabilă, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție mai sigură, strânge toate centurile de siguranță și apoi închide toate ușile și geamurile.

Ce mașină a avut anterior


Kortezh a fost văzut pentru prima dată la o ceremonie de inaugurare a lui Putin, în mai 2018. Tiranul care a ordonat ca rachete să vizeze civilii din Ucraina a fost plimbat anterior cu un Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, la fel ca și predecesorul său, Dmitri Medvedev.

Primul președinte al Rusiei, Boris Elțin, a folosit un Mercedes-Benz S500.

Rușii vor să concureze cu Mercedes-Maybach, Bentley și Rolls-Royce

În epoca sovietică, secretari generali precum Nikita Hrușciov, Leonid Brejnev și Mihail Gorbaciov au folosit limuzine masive ZiL.

Cel puțin 16 modele Kortezh au fost transmise Serviciului Federal de Protecție, care este responsabil de securitatea lui Putin. Alți oficiali de rang înalt sunt așteptați să primească versiuni ale vehiculului. Vânzarea comercială a modelelor Kortezh este în desfășurare cu un monovolum și o versiune sedan disponibile.

Rușii vor să concureze cu Mercedes-Maybach, Bentley și Rolls-Royce. Prețurile încep de la 120.000 de lire sterline și aproximativ 300 de vehicule vor fi construite anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel