Video - Un tanc rusesc se învârte în cerc pe un câmp din Ucraina, fără oprire. Motivul pentru care face acest lucru
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Video - Un tanc rusesc se învârte în cerc pe un câmp din Ucraina, fără oprire. Motivul pentru care face acest lucru / Foto: Captură video Twitter Ukraine Weapons Tracker
Video - Un tanc rusesc se învârte în cerc pe un câmp din Ucraina, fără oprire. Motivul pentru care face acest lucru / Foto: Captură video Twitter Ukraine Weapons Tracker
Un tanc rusesc a fost filmat în timp ce se se învârte în cerc pe un câmp din Ucraina, fără oprire. 

Un filmare postată pe rețele de socializare arată cum un tanc rusesc de Tip T-80BV se învârte continuu în cerc, după ce a fost lovit de focul ucrainean. În videoclip se vede cum blindatul continuă să deseneze cercuri pe pământul ucrainean, atâta timp cât motorul încă funcționează.

Motivul pentru care tancul ar face această mișcare la nesfârșit ar fi legat de faptul că o șenilă a vehiculului militar a fost afectată, iar membrii echipajului fie au murit, fie sunt grav răniți și nimeni nu poate redresa traseul tancului.

Ulterior, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care pare a fi o continuarea a celui dintâi. De această dată pe filmare poate fi observat un soldat care iese deasupra tancului, după ce acesta s-a oprit, pentru a verifica starea echipamentelor. Militarul se pare că nu știa că era urmărit de o dronă ucraineană. La scurt timp drona aruncă două grenade. Una dintre ele cade chiar lângă soldat, iar cealaltă lângă tanc.

Rusia spune că T-90 este unul dintre cele mai bune tancuri din lume, dar se chinuie cu el în Ucraina

T-90 este cel mai modern tanc de luptă al Rusiei? Având în vedere dependența îndelungată a Rusiei de folosirea unor cantități masive de armuri pe câmpul de luptă, Rusia caută mereu să își modernizeze și să actualizeze flota de tancuri acolo unde poate.

Dezvoltarea și modernizarea T-90 a fost un element semnificativ de la prăbușirea Uniunii Sovietice până în prezent, scrie Insider.

Rusia prezintă T-90 ca fiind unul dintre cele mai avansate tancuri ale sale aflate astăzi în serviciu. Înarmat cu un tun principal 2А46М de 125 mm deservit de autoîncărcător, T-90 are o rază de tragere de 5 kilometri în forma sa de bază și este echipat suplimentar cu mitraliere coaxiale KORD. Versiunea de bază a T-90 este propulsată de un motor cu 12 cilindri de 1000 mm, permițându-i să atingă viteze de 60 de kilometri pe oră pe șosea.

T-90 este capabil să tragă sistemul avansat de rachete ghidate antitanc 9M119 Refleks, care este conceput pentru a lovi tancurile cu blindaj reactiv exploziv sau elicoptere. În ceea ce privește protecția proprie, T-90 este protejat de o combinație de armuri reactive explozive Kontakt-5 pe carenă și turelă, precum și de o armură de oțel cu mai multe straturi.

La rădăcina sa, proiectul T-90 a început ca o modernizare a lui T-72 în anii Uniunii Sovietice, mai exact în anii 1980. Până în 1989, proiectul s-a transformat într-un efort distinct și independent, care a dus la o producție în serie limitată începând cu 1992.

Ca urmare a presei proaste acumulate de T-72 și T-80BV în primul război din Golf și primul război din Cecenia, industria de arme din Rusia s-a simțit presată să comercializeze puternic T-90 la export, pentru a compensa părerea atât de proastă din mass-media. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel