VIDEO: Măștile care inactivează coronavirusul în mai puțin de un minut
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mască de protecție
Mască de protecție
Universitatea Catolică din Valencia (UCV) a prezentat măștile FFPCOVID MASK create de Visormed-UCV Research, capabile să inactiveze SARS-CoV-2, gripa și bacteriile multi-rezistente „în mai puțin de un minut”.

Măștile au fost dezvoltate de compania valenciană Visor Medical împreună cu UCV Biomaterials and Bioingeria Laboratory, condus de profesorul Ángel Serrano. Cercetătorii au reușit să dezvolte filtre inteligente, cu capacitatea de inactivare, pe care aceste măști le posedă.

Așa cum a explicat Serrano într-un comunicat de presă, noua tehnologie reprezintă „un pas înainte” în protejarea împotriva pandemiei, dat fiind că măștile convenționale utilizate în prezent de populație „nu au capacitate antimicrobiană și doar împiedică virusul să ajungă în căile respiratorii".

”Am văzut, de asemenea, că filtrul nostru a fost eficient împotriva bacteriilor foarte rezistente, care nu pot fi distruse cu antibiotice și care reprezintă o amenințare mai presus de toate pentru personalul medical”, a explicat Serrano, citat de presa spaniolă - 20min.es.

Poartă corect masca. Păstrează distanța. Evită contactul! 

În România, dar și în alte țări, este necesară folosirea măștii în toate spațiile închise (exemplu la birou, în transportul în comun, la cumpărături, la bancă) și în toate spațiile deschise. 

Purtarea măștii este măsura eficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), la fel cum păstrarea unei distanțe de siguranță de 1,5 metri față de alte persoane și evitarea pe cât posibil a contactului cu suprafețele atinse în mod frecvent de alte persoane scade exponențial riscul îmbolnăvirii. Doar respectând aceste reguli putem trece cu bine de pandemie!

PORTUL MĂȘTII DE PROTECȚIE ESTE ESENȚIAL ÎN PANDEMIE

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani atât în spațiile închise cât și în cele deschise, la nivel național, indiferent de rata de infectare din localitatea respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel