Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO - Maimuță de la ZOO, forțată să fumeze pentru o campanie anti-fumat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Maimuță de la ZOO, forțată să fumeze pentru o campanie anti-fumat / Foto: Captură video Daily Mail
Maimuță de la ZOO, forțată să fumeze pentru o campanie anti-fumat / Foto: Captură video Daily Mail

O maimuță de la o grădină zoo a fost forțată să fumeze pentru o campanie anti-fumat.

O grădină zoologică a stârnit indignare după ce a forțat un pui de maimuță să fumeze o țigară în fața camerei, ca parte a unei presupuse campanii anti-fumat. Hengshui Wildlife Park a încărcat un videoclip cu maimuța numită Banjin fumând în Hengshui, provincia Hebei, scrie Daily Mail.

O femeie ce se afla în spatele camerei ia țigara din gura maimuței și îi spune că fumatul nu este sănătos. Ulterior, animalul și-a frecat ochii și a căzut pe spate. Proprietarii grădinii zoologice au explicat că au filmat acest videoclip cu scopul de a atrage atenția asupra efectelor negative ale fumatului. Aceștia au adăugat că, în mod normal, maimuțele din incintă nu fumează.

Internauții, val de reacții

Șefii grădinii zoologice nu au comentat incidentul, dar utilizatorii de pe rețelele de socializare au criticat acest videoclip, spunând că filmarea este una crudă. Un utilizator a scris online că maimuța părea rănită.

„A căzut pe spate de parcă ar fi fost amețit și bolnav.”, a scris un internaut.

„O grădină zoologică ar trebui să știe să facă mai bine alte lucruri decât să facă asta. Se presupune că le pasă de animale.", a scris altul.

Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA a declarat că animalele expuse fumului de țigară au mai multe șanse să dezvolte boli precum pneumonie, probleme ale ochilor, boli cardiovasculare sau cancer.

Alte cazuri din China care au revoltat asociațiile pentru protecția animalelor

Videoclipul cu maimuță care fumează este cel mai recent dintr-o listă de controverse privind bunăstarea animalelor în China. În luna mai, nebunia „cutiei oarbe” – în care animalele de companie erau sigilate și vândute în „cutii misterioase” pentru aproximativ 1,11 lire sterline (1,50 dolari) fiecare – a cuprins cumpărătorii online din țară. Activiștii pentru animale au salvat aproximativ 160 de pisici și câini, dintre care unii au murit în timpul tranzitului din cauza sufocării.

Între timp, festivalul anual de carne de câine Yulin din sud-vestul Chinei a strâns, de asemenea, critici pe scară largă din partea grupurilor internaționale și locale pentru drepturile animalelor. Peste 10.000 de câini sunt sacrificați și mâncați în timpul evenimentului anual care durează 10 zile. Chinezii cred că carnea va aduce sănătate și noroc celor care o consumă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel