Victor Ponta, după anunțul INS: Ziua începe excelent! Bravo România!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta se declară încântat de datele publicate, miercuri, de către Institul Național de Statistică (INS), potrivit cărora Produsul Intern Brut a crescut cu 1,6% în trimestrul I 2015, față de trimestrul IV din 2014.

"Ziua începe excelent! Conform INS, pe trimestrul I din 2015 PIB este mai mare cu 4,2% decât pe trimestrul I 2014. Creștere economică peste așteptări! Bravo România!", a fost mesajul postat astăzi de către premierul Ponta pe Twitter.

Potrivit datelor semnal publicate de INS, Produsul intern brut a fost mai mare cu 1,6% în termeni reali în primul trimestru din acest an față de trimestru IV din 2014, iar comparativ cu perioada similară a anului trecut a înregistrat o creștere cu 4,3% pe seria brută și cu 4,2% pe seria ajustată sezonier.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul I 2015 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul IV 2014, publicată în 7 aprilie 2015.

Datele provizorii privind PIB pentru trimestrul I 2015 vor fi publicate în data de 4 iunie 2015, iar cele comparative cu celelalte State Membre ale Uniunii Europene se pot obține de pe Eurostat care va fi publicat pe data de 13 mai 2015.

INS anunță o creștere spectaculoasă a PIB-ului în primul trimestru din 2015
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel