Vicepreședinta Kamala Harris, susținută de George Clooney în cursa pentru Casa Albă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
George Clooney, unul dintre cei mai important colectori de fonduri pentru Partidul Democrat, și-a anuntaț susținerea față de Kamala Harris la alegerile prezidențiale din SUA.

Celebrul actor George Clooney, unul dintre cei care i-au cerut președintelui în funcție, Joe Biden, retragerea din cursa pentru al doilea mandat, și-a anunțat susținerea față de vicepreședintele Kamila Harris, care este favorită la Casa Albă.

George Clooney este, de altfel, un important colector de fonduri pentru Partidul Democrat, informează Reuters, scrie Agerpres.

Joe Biden și-a încheiat campania electorală duminică ca urmare a presiunii democraților din Congres și a unor donatori importanți precum George Clooney, deranjați de prestația dezastruoasă a președintelui la dezbaterea televizată din luna iunie, iar anunțul retragerii a fost făcut duminică, la prânz, într-o scrisoare publicată pe platforma. Totodată Biden a precizat că îi susține candidatura lui Harris la cea mai înaltă funcție din stat, pentru care se află în cursă și fostul președinte, Donald Trump.

Astfel, Kamala Harris a devenit luni nominalizarea probabilă a Partidului Democrat pentru prezidențiale după ce a obținut sprijinul majorității delegaților pentru convenția partidului din luna august. Îl va înfrunta pe candidatul republican, Donald Trump, la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Citește și: Kamala Harris, favorită la Casa Albă într-un sondaj Reuters. Chirieac arată ce s-a întâmplat, în trecut, când a fost o situație similară

Clooney, despre Biden: A salvat din nou democrația

Într-un comunicat, George Clooney a spus că Joe Biden a demonstrat ”adevărate calități de lider. A salvat din nou democrația”.

”Suntem cu toții extrem de entuziasmați să facem tot ce ne stă în putere pentru a o susține pe vicepreședinta Harris în demersul ei istoric”, a adăugat George Clooney.

Susținerea actorului american se adaugă altor luări de poziție în sprijinul Kamalei Harris venite de la Hollywood, considerat un fel de ”bancomat pentru democrați”.

O strângere de fonduri găzduită în luna iunie de George Clooney și Julia Roberts a colectat peste 30 de milioane de dolari în cadrul celei mai ample strângeri de fonduri în beneficiul Partidului Democrat din istorie, potrivit campaniei lui Biden.

Printre celebritățile de la Hollywood care și-au exprimat susținerea pentru Kamala Harris se numără Barbra Streisand, Jamie Lee Curtis și Viola Davis. 

Citește și: Beyoncé îi dă permisiunea Kamalei Harris să folosească piesa „Freedom” ca imn al campaniei prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel