Vezi cum va fi vremea în următoarele zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Potrivit meteorologilor, vremea în perioada următoare va fi mai caldă, mai puţin în regiunile nordice şi central, unde temperaturile vor fi apropiate de normă, adică vor mai fi nopţi geroase, cel puţin în partea de est a Transilvaniei până spre sfârşitul lunii.

Duminică sunt aşteptate temperaturi peste normă în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi temporar noros şi sunt aşteptate ploi slabe în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cu totul izolat în restul teritoriului, iar la munte, la altitudini mari, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Va mai fi şi ceaţă, în special dimineaţă, pe alocuri în zonele joase din sud şi din est. Noaptea ploile cuprind toate regiunile ţării, iar în zona montană treptat va predomina lapoviţă şi ninsoarea. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai ridicate în Banat şi Crişana până în jurul valorii de 15 grade şi uşor mai scăzute în sudul Olteniei.

În Capitală va fi o zi cu vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această dată din calendar. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade. Soarele împarte cerul cu norii, dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă, iar vântul va sufla cel mult moderat. Presiunea atmosferică variază în jurul valorii de 754 mm Hg.

 Luni, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale periodei în toate regiunile. Se arată soarele, mai puţin în primele ore în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, zone unde vor mai fi câţiva nori şi pe arii restrânse va mai plouă slab. La munte, la altitudini de peste 1500 m trecător vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori. Izolat este posibil să se formeze polei. Vântul prinde mai multă putere prin majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte unde este destul de nervos. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în nordul Moldovei şi 12...13 grade în dealurile Banatului.

 Și pentru bucureșteni, săptămâna va debuta cu vreme caldă. Mercurul în termometre se avântă la amiază spre 8...9 grade, în condiţiile în care soarele domină cerul, iar vântul adie uşor.

Pentru  marţi vremea rămâne caldă pentru a două decadă a lunii februarie, mai ales în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Norii acoperă din când în când cerul, iar spre seară şi mai ales noaptea ploile se extins în vestul şi nord-vestul ţării. Sunt aşteptate din nou precipitaţii mixte în zona înalta din nordul Carpaţilor Orientali. Vântul este mai agitat la munte, în regiunile vestice, pe litoral şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor pleca de la 4 grade în Oltenia, Muntenia şi în extremitatea nordică a Moldovei şi se opresc la nu mai puţin de 17 grade în vest şi nord-vest. În sudul şi estul ţării dimineaţă va fi puţină ceaţă, trecător asociată cu burniţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel