Urmărește emisiunea live
Vezi cum arată spitalul improvizat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost amenajat un spital temporar pentru a primi pacienți cu noul Coronavirus. 

”Peste 300 de voluntari din 16 organizații au depus eforturi imense pentru a amenaja Unitatea de Suport Medical din BTarena Cluj-Napoca. Acest proiect a fost pus pe hârtie acum patru săptămâni și are o valoare de aproximativ 1 mld. lei, fiind suportată de Auchan România împreună cu partenerii săi.

Sperăm cu toții ca situația să se stabilizeze în viitorul apropiat, însă fără o astfel de certitudine, Unitatea de Suport Medical este pregătită ca, într-un scenariu mai grav, să poată primi pentru îngrijiri medicale până la 350 de persoane, confirmate cu noul tip de coronavirus.

Ce pacienți vor fi aduși aici 

Unitatea medicală este concepută pentru a găzdui persoanele cu simptome ușoare sau asimptomatice, iar locurile de aici vor completa, în caz de nevoie, facilitățile disponibile în sistemului sanitar.

Unitatea a fost finalizată într-un timp foarte scurt și nu ar fi fost posibilă fără energia, resursele și dăruirea tuturor celor care sau implicat. Nu putem decât să le mulțumim pentru exemplul dat și să mărturisim că, alături de astfel de oameni, suntem siguri că #ÎmpreunăVomReuși!”, se arată într-o postare pe Facebook făcută de ISU Cluj. 

Foto: ISU Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel