Vezi câteva cazuri misterioase de oameni care au luat foc din senin
Data publicării:
Autor: Budacu Andreea
WhatsApp

Cunoscută de sute de ani, combustia spontană reprezintă aprinderea din senin a corpului uman în absența unor surse externe de foc. În decursul a 300 de ani, au fost raportate mai mult de 200 de cazuri cu persoane care au ars aparent fără motiv, scrie Jurnalul.

Primul caz a avut loc în anul 1763 și a fost al lui Nicole Millet, al cărei soț fusese acuzat de crimă, fiind declarat până la urmă nevinovat, după ce judecătorii s-au convins că femeia a murit din cauze naturale. Din trupul femeii nu mai rămăsese în patul intact decât craniul și câteva oase ale degetelor în mijlocul unei grămezi de cenușă.

În aprilie 1744, Grace Pett în vârstă de 60 de ani, mare consumatoare de alcool, a fost găsită de fiica sa pe podea în imediata apropiere a hainelor neatinse de foc. Aceeași soartă a avut-o și Mary Reeser în anul 1951. În apartamentul victimei s-a găsit doar craniul și podeaua  intactă. Cea mai interesantă a fost mărturia lui Peter Jones care a supraviețuit autocombustiei spontane declarând că vedea fum dar  nu simțea niciun fel de arsură și nici nu a observat vreo flacără.

Există mai multe ipoteze în legătură cu producerea acestui fenomen. Mai multe victime ale autocombustiei spontane consumau alcool, dar experimentele au demonstrat că atunci când este îmbibată în alcool, carnea nu arde decât la temperaturi extrem de ridicate.

A doua ipoteză se referă la grăsimile inflamabile din interiorul organismului, unele victime fiind grase. Numai că asta nu explică de ce au ars și persoane slabe. O altă ipoteză este că, la mijloc ar fi aprinderea hainelor din cauza electricității statice, însă arderea nu se produce din exterior în interior, ci invers.

Corpul în urma căruia s-a produs autocombustia este ars mai sever decât corpul care a ars dintr-un foc normal. Arsurile nu sunt distribuite pe întreaga suprafață a corpului, extremitățile fiind, în general, neatinse de foc.

De asemenea, focul nu se răspândește mai mult decât suprafața corpului. Au existat victime care au avut autocombustie spontană în pat, însă așternuturile nu au fost atinse de foc .

Cert este că fenomenul combustiei umane spontane rămâne un mister. Se pot admite totuşi câteva elemente comune tuturor cazurilor înregistrate: ele s-au petrecut numai în încăperi, victimele erau singure, iar eventualii martorii din apropiere nu au auzit niciodată niciun fel de sunete, precum strigăte de durere sau de ajutor.

Au existat însă și cazuri de autocombustie în public. La petreceri sau alte evenimente, mai mulți invitați au văzut cum o persoană izbucnește deodată în flăcări, fără un motiv aparent.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel