Vezi când a trăit Adam, strămoșul tuturor bărbaților
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
Adam-und-Eva-1513
Adam-und-Eva-1513

Albert Perry, ce a decedat de curând, era un afro-american ce a trăit în Carolina de Sud. El a ţinut toată viaţa un secret ascuns în ADN-ul său: un cromozom Y atât de deosebit încât dezvăluie noi informaţii despre originea speciei noastre, scrie Acum câţiva ani, una din rudele sale a trimis o mostră din ADN-ul său către o compania Family Tree, ce este specializată în analiza genealogică a ADN-ului.

Geneticienii pot folosi aceste mostre pentru a identifica cum suntem înrudiţi unii cu ceilalţi. În zilele noastre, sute de mii de persoane au efectuat teste ADN. Datele acumulate din aceste teste au arătat că toţi bărbaţii şi-au obţinut cromozomul Y de la un strămoş de sex masculin comun. Acest „Adam” genetic a trăit acum 60.000-140.000 de ani.

De fapt, acest lucru este valabil pentru toţi bărbaţii, mai puţin Perry. Atunci când tehnicienii companiei Family Tree au încercat să situeze cromozomul Y al lui Perry pe arborele genealogic, nu au reuşit. Cromozomul lui nu se asemăna cu niciun alt cromozom Y studiat până acum.

Michael Hammer, un genetician de la Universitatea Arizona, a auzit despre cromozomul neobişnuit al lui Perry şi a decis să efectueze câteva teste suplimentare. Echipa sa de cercetători a descoperit ceva extraordinar: Perry nu se trage din vestitul „Adam genetic”. De fapt, cromozomul lui Y este atât de deosebit de celelalte încât strămoşii lui s-au separat de toţi ceilalţi acum aproximativ 338.000 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel